Regióny Zo Slovenska

Prázdniny ako lusk: V prímestskom tábore košickej zoo deti spoznávajú zvieratá

Košická zoo pripravila pre prázdninujúce deti jubilejný desiaty ročník prímestského tábora. Pozrite si foto z akcie.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny ako lusk: V prímestskom tábore košickej zoo deti spoznávajú zvieratá
9
Galéria
Zdroj: TASR

Zoologická záhrada (zoo) v Košiciach pripravila pre prázdninujúce deti desiaty ročník prímestského tábora. Podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu Zoo Košice Evy Malešovej záujem rodičov o umiestnenie detí do tábora každoročne stúpa.

„Zoo kapacitne naplnila osem turnusov, teda o jeden viac ako po minulé roky. Už tradične sa deti tešia na prezentáciu plazov Dotkni sa hada. Vďaka tomuto programu sa naučia, prečo sa netreba hadov báť a vyskúšajú si napríklad aj to, aký ťažký je pancier korytnačky. Zoo prvýkrát zaradila do programu prímestského tábora aj stretnutie s jedovatými plazmi,“ priblížila Malešová.

Podľa referentky pre vzdelávanie zoo Košice Vlasty Paľkovej deti sú z tábora veľmi nadšené. „Každé z nich si v programe nájde niečo svoje. Niekto má radšej kozy, niekto plazy a sú veľmi spokojné. Chodia do zázemí rôznych druhov zvierat, ako sú medvede, levica, alebo iné. Starajú sa o kozičky, o rôzne druhy zvierat a zisťujú, čo obsahuje starostlivosť o zvieratá. Môžu vidieť to, čo návštevník bežne neuvidí a vlastne každý deň je pre nich trošku iný,“ uviedla Paľková.

Deti pre zvieratá pripravovali v kuchyni stravu a následne ich kŕmili. Vyskúšali si i prácu ošetrovateľa kôz a oviec kamerunských. „Výbeh najprv vyčistia a potom môžu zvieratká kŕmiť aj priamo z ruky,“ povedala Malešová.

Nový zážitok pre deti ponúka spolupráca zoo s Knižnicou pre mládež mesta Košice a s Mestskými lesmi. „Kým pracovníčky knižnice pripravujú čítanie v prírode, lesní pedagógovia učia deti poznávať a chrániť karpatský les,“ dodala Malešová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM