Lucia Lauková Magazín

Pražské ulice zaplnili vianočné trhy: Patria k TOP 5 najkrajším v Európe, FOTO

Krásne ako z pohľadnice. Aj takto hodnotia svetové médiá pražské vianočné trhy. Patria medzi najkrajšie v Európe.

Ilustračný obrázok k článku Pražské ulice zaplnili vianočné trhy: Patria k TOP 5 najkrajším v Európe, FOTO
15
Galéria
Zdroj: pexels.com / CC0 1.0

Do Prahy na vianočné trhy prúdia každoročne davy turistov. Inak tomu nie je ani tento rok. Medzi najkrajšie ich radia aj svetové médiá. Podľa britského Times dokonca patria medzi najkrajšie v Európe.

V najnovšom rebríčku im patrí 5. miesto. Podľa Britov sú doslova „krásne ako z pohľadnice“.

Prečítajte si tiež

Trhy v Prahe

Stánky nájdete v Prahe na viacerých miestach. Trhovisko nechýba na Václavskom námestí, kde je tento rok otvorené aj klzisko. Tie najznámejšie trhy sa konajú v historickom centre Prahy na Staromestskom námestí. Dominantou námestia je vianočný stromček, ktorý sa každý večer rozsvecuje s animáciou na melódiu z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku, ktorá tento rok oslavuje 50 rokov od premiéry.

Nechýba tiež drevený betlehem, tradičné dobroty, remeselné výrobky a kultúrny program. Pozornosť pútajú aj vianočné ozdoby. „Na strome žiari 60 obrích vianočných 2D hviezd v troch motívoch, ktoré tento rok prvýkrát vytlačila 3D tlačiareň z recyklovaného plastu,“ uvádza turistický portál Prahy.

Najkrajšie trhy v Európe

Ako sme v úvode písali, pražské vianočné trhy sú piate najkrajšie v Európe. Ako dopadli ostatné mestá? Prvé miesto patrí nemeckému Kolínu nad Rýnom. Druhé najkrajšie trhy v Európe nájdete v Rakúsku v meste Salzburg a na treťom mieste je Berlín.

Susedná Budapešť obsadila 4. pozíciu. A čo Slovensko? To sme našli v druhej polovici top 10 vianočných trhov Európy. Konkrétne bratislavské vianočné trhy označil Times ako 8. najkrajšie v Európe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vianočné trhy v Prahe
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM