Hokej

Premiér Pellegrini otvorene: Musíme si udržať povesť hokejovej republiky

Predseda vlády SR Peter Pellegrini dnes na Úrade vlády SR v Bratislave prijal predsedu Organizačného výboru Majstrovstiev sveta v hokeji Igora Nemečka, aby spoločne zhodnotili priebeh tohtoročného svetového šampionátu, ktorý sa konal na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Pellegrini otvorene: Musíme si udržať povesť hokejovej republiky
10
Galéria
Zdroj: TASR

Organizovanie medzinárodných športových podujatí je podľa Petra Pellegriniho významným prostriedkom na šírenie dobrého mena našej krajiny vo svete.

Ako uviedol Igor Nemeček, všetky účastnícke tímy odchádzali z Bratislavy so slovami chvály a mnohí z nich sa vyjadrili, že tohtoročné majstrovstvá boli najlepšie zorganizované MS v hokeji za ostatných desať rokov.

Pozitívna odozva od zúčastnených mužstiev a delegácií teda potvrdzuje, že Slovensko je schopné profesionálne a kvalitne pripraviť medzinárodné športové podujatia najvyššej úrovne.

Spokojnosť bola aj na strane návštevníkov z rôznych kútov sveta. Igor Nemeček premiéra informoval, že hokejové zápasy si v Bratislave a Košiciach celkovo pozrelo 472 648 divákov, návštevnosťou sa šampionát zaradil na historické deviate miesto.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Premiér Peter Pellegrini deklaroval, že slovenská vláda je pripravená hokejovému hnutiu pomáhať aj finančne a investovať tak do budovania moderných štadiónov, ako aj výchovy mladých talentov. „Sme hokejovou republikou a túto medzinárodnú značku musíme vo svete udržať,“ zdôraznil na záver stretnutia predseda vlády.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Peter Pellegrini
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM