Politika

Premiér ZAREAGOVAL na vystúpenie prezidentky: Podľa Fica Čaputová ZAVÁDZA verejnosť

Premiér Robert Fico (Smer-SD) vidí po nedeľnom televíznom vystúpení prezidentky Zuzany Čaputovej "ďalších tisíc dôvodov" na uvedenie novely Trestného zákona do života.

Ilustračný obrázok k článku Premiér ZAREAGOVAL na vystúpenie prezidentky: Podľa Fica Čaputová ZAVÁDZA verejnosť
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Robert Fico sa chce tiež zamyslieť nad tým, ako reagovať na jej nečinnosť pri menovaní nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS).

Podľa Fica tiež Čaputová zavádza verejnosť, keď tvrdí, že v posledných týždňoch neexistovala čulá komunikácia medzi jej kanceláriou a Ústavným súdom SR. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Prezidentka v piatok (16. 2.) oznámila, že podá novelu Trestného zákona na Ústavný súd. V televíznej relácii odmietla, že by s Ústavným súdom SR o svojom podaní komunikovala. Podľa svojich slov nemá žiadnu istotu, ako súd rozhodne. Zároveň namieta spochybňovanie ústavných sudcov, hovorí o útoku na demokraciu.

Hlava štátu tiež informovala o úvahách, že menovanie nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby nechá na svojho nástupcu. Vláda tento týždeň na post navrhla Pavla Gašpara.

archívne foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM