Rastislav Búgel Zo Slovenska

Prichádza počasie ako na hojdačke: Slováci, pripravte sa na oteplenie aj MRZNÚCI dážď!

Bežné zimné počasie si dá na chvíľu pauzu. Sledujte, na čo sa musí pripraviť celé Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza počasie ako na hojdačke: Slováci, pripravte sa na oteplenie aj MRZNÚCI dážď!
Zdroj: TASR/Dano Veselský , TASR/Roman Hanc

Už v stredu (17. januára) sa v poobedných hodinách nad naše územie od juhozápadu nasunú zrážky. Tie budú najskôr snehové, no ako sa bude otepľovať, zmenia sa na kvapalné.

Pozor na poľadovicu!

„Do našej oblasti sa dnes dostane teplejší vzduch od juhozápadu. Teplý front dňa vtiahne teplejší vzduch nad Slovensko, čo sa začne prejavovať na skupenstve zrážok, ktoré nás popoludní čakajú,“ informuje iMeteo.sk.

Teploty dnes vystúpia na +2 až +6 °C.

Už popoludní by malo na viacerých miestach stredného a východného Slovenska pršať. Keďže sa ešte v prízemnej vrstve bude nachádzať chladnejší vzduch, tak kvapalné zrážky začnú namŕzať a vytvárať sa bude nebezpečná poľadovica.

Poriadne sa rozprší

„Oveľa výraznejšie zrážkové pole začne nad naše územie postupovať vo štvrtok a na celom území, vrátane hôr bude pršať. V nadchádzajúcich dvoch dňoch by malo napršať najviac zrážok na juhu a východe územia. Zrážky síce nebudú veľmi výrazné, ale súčasne treba počítať aj s vysokými teplotami, ktoré spôsobia topenie snehu, a to už môže spôsobiť problémy na našich riekach,“ dodáva server.

Ak máte radi zimu, poteší vás fakt, že teplý vzduch by mal do našej oblasti prúdiť len približne 30 hodín.

„Štvrtok tak bude v porovnaní s inými dňami tohto týždňa pomerne výnimočný. Na juhu krajiny by mohli teploty stúpať ojedinele aj nad +10 °C,“ informuje iMeteo.sk.

Neskôr sa očakáva, že sa na našom území opäť ochladí a teploty sa vrátia do bežných priemerných, prípadne mierne podpriemerných hodnôt.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM