Krimi

PRÍPAD postrelenej študentky na policajnej akadémii: Inštruktor bol prepustený

Študentku prvého ročníka postrelil inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v stredu v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku PRÍPAD postrelenej študentky na policajnej akadémii: Inštruktor bol prepustený
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

V súvislosti s postrelením študentky na Akadémii Policajného zboru (PZ) v Bratislave začala polícia trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Na sociálnej sieti o tom vo štvrtok (2. 3.) informovala bratislavská krajská polícia.

Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu,“ uviedli bratislavskí policajti. Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III.

Inštruktora prepustili

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk inštruktor, ktorý študentku postrelil, už v noci zo štvrtka na piatok už nebol v policajnej cele. „Podľa našich informácií ho vo štvrtok (2. 3.) prepustili na slobodu. Do práce sa však nevrátil. Momentálne si čerpá dovolenku,“ uvádzajú tvnoviny, ktorým to potvrdila rektorka Akadémia Policajného zboru Lucia Kurilovská.

Polícia vyšetruje udalosť ako ublíženie na zdraví, za čo hrozí páchateľovi jeden až päť rokov za mrežami. Podľa spomínaného portálu však inštruktora zatiaľ neobvinili.

Nešťastie na policajnej akadémii

Študentku prvého ročníka postrelil inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v stredu (1. 3.) krátko po 16.00 hodine v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. So zraneniami ju previezli do nemocnice.

Pacientka je naďalej hospitalizovaná v nemocnici, pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská. „Je pod stálym dohľadom našich zdravotníkov. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie k zdravotnému stavu pacientky,“ dodala.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM