Webnoviny - Svet

Prvé číslo magazínu o rozvojovej pomoci v apríli

WEBNOVINY.SK

Foto: Slovak Aid

BRATISLAVA 23. marca (WEBNOVINY) – Prvé číslo časopisu Inside o rozvojových témach, ktorý vydáva Magna Deti v núdzi s prispením Slovak Aid, by malo vyjsť už v apríli. Inside budú distribuovať zadarmo vytypovaným cieľovým skupinám, na verejných podujatiach, prostredníctvom objednávky na internetovej stránke, financie idú zo zdrojov Slovak Aid. Hlavnou témou prvého čísla je chudoba. Zámerom je poskytnúť rôzne pohľady na chudobu pomocou písaných a fotografických esejí, rozhovoru a komiksu. Ide o pohľad na chudobu z hľadiska AIDS, vojny, korupcie, prírodných katastrof, boja o pôdu, slobody, žien, náboženstva a zdravotnej starostlivosti. Agentúru SITA o tom informovala Nikola Endrychová Dudová.

Neperiodická publikácia Inside magazine bude vychádzať nepravidelne dva- až štyrikrát do roka. Každé číslo bude monotematické, hlavná téma sa bude niesť celým číslom. Magazín bude vychádzať vo formáte A5 a náklade 1 500 kusov. Rozsah jedného čísla bude asi tristo strán v slovenskom a anglickom jazyku. Publikácia bude mať aj internetovú podobu www.inside-magazine.sk.

Zámerom časopisu Inside je posilniť verejnú informovanosť a prispieť k zvyšovaniu povedomia a záujmu verejnosti o témy týkajúce sa celého sveta. Prostredníctvom renomovaných prispievateľov si Inside kladie za cieľ zvýšiť nielen rozsah, ale i kvalitu dostupných informácií, prostredníctvom ktorých chce širokej, zainteresovanej i odbornej verejnosti sprostredkovať aktuálne dianie vo svete. „Atraktívnosť vybraných tém, jedinečnosť ich podania a cielené sprievodné aktivity sú naším konečným cieľom ako otvoriť dialóg k dôležitým témam súvisiacim s vývojom v krajinách tretieho sveta a ako senzibilizovať a motivovať verejnosť k možným formám občianskej angažovanosti smerujúcej k riešeniu rozvojových problémov týchto krajín. Chceme, aby sa z Inside stal magazín, ktorý si po prečítaní odložíte na policu knižnice, aby ste sa po čase k nemu mohli vrátiť,“ vyhlásila Endrychová Dudová.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM