Webnoviny - Svet

Rakúšania chcú neúspechy odčiniť v slalome

WEBNOVINY.SK

Benjamin Raich Foto: AP Photo/Gero BreloerWHISTLER 26. februára (WEBNOVINY) – Rakúske lyžiarske kvarteto Reinfried Herbst, Marcel Hirscher, Manfred Pranger a Benjamin Raich bude v sobotňajšom slalome na ZOH vo Whistleri pod veľkým tlakom. Rakúski muži ešte nevybojovali v Britskej Kolumbii žiadnu zjazdársku medailu, čo je veľkým prekvapením. Šancu na reparát majú v posledných pretekoch olympijského programu v alpskom lyžovaní.

Rakúšania postavia na slalom silnú zostavu. Raich bude obhajovať prvenstvo z Turína, Pranger je úradujúci majster sveta, Herbst líder Svetového pohára. Aj napriek olympijským neúspechom zatiaľ nevládla v rakúskom tábore zlá atmosféra. „Rozoberať zlé výsledky teraz nemá význam, to budeme môcť robiť v marci. V súčasnosti treba ostať nad vecou a sústrediť sa na slalom,“ povedal Benjamin Raich. Slalom je však nevyspytateľná disciplína. Podľa Herbsta veľa bude záležať od počasia a snehových podmienok. „Považujú ma síce za favorita, ale olympijské zlato sa ešte nedáva preto, že ste lídrom Svetového pohára. Vyhrať slalom môže možno aj desať lyžiarov,“ povedal pre ORF Herbst.

Rakúšanov chcú ohroziť slalomoví špecialisti Ivica Kostelič a Silvan Zurbriggen, šancu na tretiu medailu má Američan Bode Miller, cenný kov by chcel získať Ted Ligety, sklamanie zo superkombinácie si chce vynahradiť Francúz Julien Lizeroux.

SITA, AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM