Aktualizované Zo Slovenska

Regionálna politička ako súčasť mafie? Šéfka Most-Híd je obvinená z podvodov!

Polícia obvinila šéfku vládnej strany Most-Híd v Gabčíkove z účasti na podvodoch za pol milióna eur! Mala byť súčasťou obávaného gangu sátorovcov.

Ilustračný obrázok k článku Regionálna politička ako súčasť mafie? Šéfka Most-Híd je obvinená z podvodov!
Zdroj: TASR

Predsedníčka miestneho klubu vládnej strany Most-Híd v Gabčíkove Judita Cs. by mala prísť o členstvo v strane. Je obvinená zo založenia zločineckej skupiny a krátenia dane pri výrobe nelegálnych cigariet spolu s mafiánskym gangom sátorovcov. Na obvinenie upozornila novinárka Júlia Mikolášiková vo svojom blogu.

„Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky na dnešnom verejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR proti nevzatiu do väzby obvinených Judity Cs. a Róberta R. V odôvodnení svojho rozhodnutia sa senát stotožnil s dôvodmi, ktoré uviedol vo svojom rozhodnutí sudca Špecializovaného trestného súdu. Nezistili sa skutočnosti, ktoré by odôvodňovali obavu, že by obvinení marili trestné stíhanie. Proti dnešnému rozhodnutiu senátu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky nie je prípustný opravný prostriedok,“ uviedlo dnes pre TASR Tlačové oddelenie Najvyššieho súdu SR.

Čítajte aj: Harabin dostane odškodné v kauze Sadiki. Súd ešte výšku neurčil

V strane ešte rozhodnutie nepadlo. V hre sú viaceré možnosti. Napríklad, že strana vyzve obvinenú, aby pozastavila svoje členstvo, alebo ju rovno vylúči. Hovorca Mosta-Híd András Nagy sa k alternatívam vyjadrovať nechce.

„Okresné predsedníctvo strany Most-Híd zasadá dnes večer, a bude sa zaoberať aj prípadom pani Csörgöovej. O jej aktivitách, pre ktoré bola obvinená, strana nevedela. O výsledkoch okresného predsedníctva vás môžeme informovať najneskôr zajtra ráno,“ povedal.

Podľa vyšetrovateľa sa obvinená mala podieľať s ďalšími ľuďmi na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Štát tak mali v roku 2007 pripraviť na dani o takmer 18 miliónov slovenských korún. Regionálnu političku zadržali pri policajnej akcii 2. augusta.

Mikolášiková na blogu píše, že obvinená mala byť s ďalšími ôsmimi osobami, medzi ktorými figurujú mená ako Zsolt Nagy alias Čonty, Kristián Kádár, František Zákál či expolicajt z elitného útvaru Boris Drevanák, činná pre zločineckú skupinu sátorovci. Gang mal páchať násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska, aj Maďarska od roku 1999 až do roku 2010.

Čítajte aj: Bude problém? Slováci sa na olympiáde pochválili pašovanými potravinami!

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM