Alžbeta Paulíková Regióny

Riešenie havarijného stavu vo zvolenskej plavárni: Nezaplávame si v nej ešte niekoľko týždňov!

Zvolenská plaváreň je stále pre plavcov uzavretá. A ešte niekoľko týždňov si v nej ani nezaplávame. Mesto prezradilo, ako to vyzerá s opravou.

Ilustračný obrázok k článku Riešenie havarijného stavu vo zvolenskej plavárni: Nezaplávame si v nej ešte niekoľko týždňov!
Foto: Stanislav Černák

Plaváreň vo Zvolene bude pre plavcov otvorená zrejme koncom januára budúceho roka. Povedal to hovorca mesta Martin Svatuška. Ako uviedol, prevádzkovateľ plavárne informoval Mesto o havarijnom stave presklenej steny v júli tohto roku.

„Zhodou nešťastných okolností v období, kedy mestské zastupiteľstvo nezasadá. Magistrát však okamžite začal hľadať financie na opravu a pri prvej príležitosti navrhol vyčleniť v aktualizácii rozpočtu nemalú sumu. Po schválení zastupiteľstvom Mesto zabezpečilo projektovú dokumentáciu a výber dodávateľa, nedávno bola podpísaná samotná zmluva,“ uviedol Martin Svatuška.

Ako pre spravodajský portál Zvolen 24 ďalej hovorca mesta povedal, v priebehu najbližších dní sa začne s prácami, pričom z cenových ponúk je zrejmé, že len výroba samotných okien trvá minimálne štyri týždne, samotná realizácia prác ďalšie minimálne štyri týždne.

„Na časovo náročnú výmenu steny pritom nadväzuje nemálo ďalších rekonštrukčných prác, postup môže ovplyvniť aj prípadné mrazivé počasie. Je teda zrejmé, že rozsah prác v bazénovej časti neumožňuje skorší termín otvorenia ako v januári. Veľmi rýchlo však bola sprevádzkovaná aspoň saunová časť, aby verejnosť mohla zatiaľ využívať aspoň tieto služby mestských kúpeľov,“ uzavrel hovorca Svatuška.

Môže vás zaujímať:

Téma plavárne stále rezonuje Zvolenom: Poslanci zaslali primátorke list, pre aký krok sa rozhodli?

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM