Rastislav Búgel Šport

ROZHOVOR: Martina (30) z Nitry sa stala novou Miss cyklistika, o jej účasti rozhodol aj Peter Sagan!

Nitra je plná krásnych a zároveň talentovaných žien. Presviedčame sa o tom denne. Nový úspech si pripísala aj Martina Hrončeková, ktorá sa stala novou Miss cyklistika a uchmatla si až 37% všetkých anketových hlasov.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Martina (30) z Nitry sa stala novou Miss cyklistika, o jej účasti rozhodol aj Peter Sagan!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský zväz cyklistiky pripravil zaujímavú anketu. Práve z nej vyšla nová Miss cyklistiky. My sme pre vás práve novú tvár ankety vyspovedali. Čo nám prezradila Nitrianka Martina Hrončeková?

Ako dlho sa venujete cyklistike a v akej kategórii jazdíte?

Cyklistike sa venujem štvrtý rok. Jazdím v klube Top Sport Team. Prevažne súťažím v kategóriách XCM, čo sú horské maratóny. Ale na tréningy využívam na jazdenie kilometrov aj cestný bicykel.

Čo považujete za svoje najväčšie úspechy?

Medzi svoje najväčšie úspechy radím celkové víťazstvo v slovenskom pohári XCM tour 2014 a určite sem radím aj účasť na tohtoročných MS XCM v Talianksu.

Ako ste sa vlastne dostali k tomuto športu?

S cyklistikou som sa zoznámila počas príprav na fitnes súťaže. Stacionárny bicykel som zaraďovala v príprave. Postupne som sa dostala na bicykel do prírody. Natoľko som sa do cyklistiky zamilovala, že miesto súťaženia vo fitnes sa dnes aktívne venujem už len cyklistike.

Máme tu zimné mesiace. Ako prebieha v tomto čase vaša príprava?

Zimná príprava je zameraná na všeobecný športový tréning. Hlavnú časť tvorí silový tréning vo fitku a funkčný tréning s vlastným telom. Raz do týždňa sa stretneme na skupinových tréningoch na cyklistických trenažéroch zameraných na vytrvalosť a intervaly.

Čomu sa okrem cyklistiky venujete?

Spolu s manželom sme profesionálni tréneri, ktorí sa venujú trénovaniu bežných ľudí vo fitku. Trénujeme však aj cyklistov z celého Slovenska a pripravujeme ich na súťaže.

Teraz sa však dostaňme späť k vášmu najnovšiemu úspechu. Ako prišlo rozhodnutie prihlásiť sa na Miss cyklistiky?

Súťaž Miss cyklistiky vyhlásil náš cyklistický zväz. Tak som si povedala, prečo to nevyskúšať. Keď Peťo Sagan povedal, že sa zúčastní galavečera Zlatý pedál 2015, ktorého súčasťou bola aj Miss, bolo rozhodnuté. Výsledku som sa veľmi potešila.

Každý šport prináša aj úsmevné príhody. Zopár ich máte určite aj vy.

Medzi úsmevné príhody na ktoré určite nezabudnem boli moje začiatky s SPD pedálmi a tretrami. Kým som neprišla na systém ako sa vycvakávať, tak som prvý týždeň objímala všetky stromy a kríky v lese a utierala som cesty (smiech).

ROZHOVOR: Martina (30) z Nitry sa stala novou Miss cyklistika
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM