han Šport Ostatné športy

S touto NÁDHEROU trávi Sagan hodiny denne: Chcete aj vy? Pripravte si TISÍCE EUR!

Slovenský cyklista Peter Sagan o pár dní zaútočí na legendárnych pretekoch Tour de France o ôsmy zelený dres v kariére. Lenže, na akej mašine?

Ilustračný obrázok k článku S touto NÁDHEROU trávi Sagan hodiny denne: Chcete aj vy? Pripravte si TISÍCE EUR!
6
Galéria

Najlepšie platený cyklista si môže dovoliť, aby okolo neho skákali nielen v jeho tíme Bora-Hansgrohe, ale aj výrobcovia bicyklov. No, a tí mu pripravili poriadnu lahôdku!

Stroj šitý na mieru

Žilinský rodák sa od 29. augusta do 20. septembra bude snažiť na Tour de France o vylepšenie svojho historického maxima. Ešte nikdy totiž žiadny jazdec na slávnom podujatí nezískal sedem zelených dresov, ktorý patrí víťazovi bodovacej súťaže. Sagan má na dosah ôsmy! Pomôcť mu v tom má aj novinka medzi bicyklami. Ide o stroj z dielne Specialized, ktorý má názov: S-Works Tarmac SL7.

Saganovi ho prichystali tak, aby bol ešte rýchlejší, pretože je vyrobený z ešte ľahších materiálov ako doteraz.

„Tarmac SL7 je ten najlepší bicykel, ktorý ho dostane rýchlo na vrchol kopca a neprišiel tak o šancu v záverečnom špurte,“ píše sa na Facebooku výrobcu.

Stojí riadny balík

Tourminátor si novinku medzi bicyklami stihol vyskúšať. Špeciálnym prvkom je to, že sa nejedná len o typickú mašinu pre špurtérov, ale je platný aj v kopcoch. Okrem karbonového rámu, ktorý je oveľa viac aerodynamickejší ako séria predtým, má ľahšie aj vidlice či sedlo. Unikátny je aj náter, ktorý mení farbu. „Dvojfarebný chameleón sa mení zo zelenej na žltú farbu a to pri výraznom kontraste matnej čiernej farby. Aj toto je najrýchlejší bicykel na svete,“ udáva výrobca na svojej stránke.

>Koľko takáto mašina stojí? Približne 12-tisíc eur!

TARMAC SL7 je to nejlepší, co pod sebou Peter Sagan může mít, aby se dostal rychle na vrchol kopce a nepřišel o šanci...

Posted by Specialized Bicycles on Monday, August 3, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM