Webnoviny - Svet

SaS odkúpi podiely svojich ľudí v Liberálnom dome

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Peter Žákovič BRATISLAVA 10. augusta (WEBNOVINY) – Diskutovaný Liberálny dom bude čoskoro vlastniť len strana SaS. Odkúpi za 1,275 mil. eur zo štátneho volebného príspevku podiely, ktoré do projektu vložili poprední predstavitelia strany. Oznámil to predseda SaS Richard Sulík na dnešnej tlačovej besede, kde sa aj ospravedlnil voličom. „Podcenili sme citlivosť verejnosti, ktorá už zažila viacero prípadov nekalého financovania politických strán. Priznávame si chybu,“ povedal Sulík.

V Liberálnom dome vytvoria priestor pre poslancov strany na stretávanie sa s občanmi. „Tieto priestory ale nebudú financované z príspevku na poslanecké kancelárie,“ uviedol Sulík a dodal, že „poslanci SaS nebudú mať na území Bratislavy vôbec žiadne poslanecké kancelárie“. Po dohode s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) bude SaS iniciovať zmenu zákona tak, aby nebolo možné použiť príspevok na poslanecké kancelárie na území Bratislavy, a to z dôvodu, že poslanci už majú kancelárie v areáli hradu.

Sulík pokladá Liberálny dom za veľmi dobrú myšlienku, zopakoval, že je presvedčený o zákonnosti postupu.

Šestnásť lídrov SaS si 3. augusta podľa obchodného registra založilo firmu Liberálny dom, s. r. o. Firma má iba jeden predmet činnosti – prenájom nehnuteľností. Liberálny dom plánuje kúpiť nehnuteľnosť na Priemyselnej ulici v Bratislave za 2,2 milióna eur, ktorej priestory chce komerčne prenajímať. Od banky si firma plánuje požičať 700-tisíc eur, zvyšok dali ako vklad čelní straníci.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM