Webnoviny - Svet

Šéf FIFA by hokejový šampionát presunul na zimný termín

WEBNOVINY.SK

Prezident FIFA Sepp Blatter.Foto: SITA/APZÜRICH 6. mája (WEBNOVINY) – Podľa prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera by sa hokejové majstrovstvá sveta nemali hrať v jarných mesiacoch, ale v zime. Blatter sleduje zápasy svetového šampionátu na Slovensku prostredníctvom televíznej obrazovky.

„Vo štvrtok som pozeral zápas medzi Ruskom a Dánskom, ktorého výsledok bol pre mňa prekvapením. Nemal som pocit, že by vo svete vládla teraz hokejová horúčka. Veď si zoberte, že v Moskve je 25 °C a hokej je predsa zimný šport,“ povedal prezident FIFA Sepp Blatter.

Podľa šéfa svetového futbalu by bol v zime o svetový šampionát v krajinách, kde sa hokej hrá, oveľa väčší záujem. Podľa jeho slov práve na jarný termín doplatili aj majstrovstvá sveta pred dvoma rokmi vo Švajčiarsku. „Prečo sa nekoná tento turnaj v zime? Bolo by to logickejšie a sledovanosť by bola vyššia. V máji už diváci hokej na televíznych obrazovkách nesledujú. Neviem si spomenúť ani na jeden zápas hokejových MS vo Švajčiarsku, ktorý by bol do posledného miesta vypredaný,“ uviedol podľa Ria Novosti Blatter.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM