Zo zahraničia

Severná Kórea sa po pandémii otvára turistom: Ako prví si lyžovačku užijú RUSI

Rusi prídu na lyžovačku do KĽDR. Budú prvými zahraničnými turistami po pandémii.

Ilustračný obrázok k článku Severná Kórea sa po pandémii otvára turistom: Ako prví si lyžovačku užijú RUSI
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Ruskí občania budú prvými zahraničnými turistami, ktorí navštívia Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR) od roku 2020, keď počas lockdownu uprostred pandémie koronavírusu uzavrela svoje hranice. TASR prevzala piatkovú správu z portálu britského denníka The Guardian.

Prehlbovanie priateľstva

Správu zverejnila v stredu 10. januára ruská štátna tlačová agentúra Tass, čo ešte viac zdôrazňuje prehlbovanie spolupráce medzi Moskvou a Pchjongjangom.

Vlani v septembri sa tiež severokórejský vodca Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin osobne stretli na ruskom Ďalekom východe, pripomína agentúra AP.

Tass nespresnila termín príchodu ruských turistov. Ide o prekvapenie aj pre niektorých ázijských pozorovateľov, ktorí očakávali, že prví popandemickí turisti prídu do KĽDR z Číny. Peking je totiž najväčší diplomatický aj ekonomický spojenec Severnej Kórey.

Navštívia pamiatky

Podľa Tass-u nespresnený počet turistov z Prímorského kraja na ruskom Ďalekom východe priletí do severokórejského hlavného mesta Pchjongjang, Navštívia tam pamätníky ako Vežu Čučche, ktorá symbolizuje ideály severokórejskej formy komunizmu, napríklad spoliehanie sa KĽDR na seba.

Potom odcestujú do priesmyku Masik na východnom pobreží KĽDR, kde je najmodernejšie lyžiarske stredisko krajiny.

Podľa ruskej štátnej agentúry je zájazd zorganizovaný na základe dohody, ktorú uzavreli gubernátor ruského Prímorského kraja Oleg Kožemiako a severokórejské ú­rady.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Severná Kórea sa po pandémii otvára turistom
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Twitter.com/Sepa Más
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM