Regióny

Šli skvelým príkladom. Ako si Banskobystričania skrášlili mesto?

Výborná a ušľachtilá myšlienka, ktorá je inšpiráciou pre mnohých. Mesto pod Urpínom je razom krajšie.

Ilustračný obrázok k článku Šli skvelým príkladom. Ako si Banskobystričania skrášlili mesto?
Zdroj: TASR

Až 240 ton komunálneho a 60 ton biologicky rozložiteľného odpadu zozbierali Banskobystričania počas tradičnej celomestskej upratovacej akcie Za krajšie mesto. Naplnili 316 veľkokapa­citných kontajnerov a vďaka nim je mesto pod Urpínom viditeľne čistejšie.

Pomohli aj školáci

Ako zhodnotila hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, do upratovania sa zapojili základné a materské školy, občianske združenia i neziskové organizácie.

Akciu odštartoval primátor Ján Nosko so svojím najbližším tímom, pracovníkmi mestského úradu a so žiakmi zo Základnej školy (ZŠ) Golianova. Podarilo sa im vyčistiť okolie oddychovej záhradkárskej lokality Pod Rybou.

K čistejšiemu mestu prispeli i ZŠ J. Bakossa, Radvanská, Trieda SNP, Moskovská, Spojová, Ďumbierska, Sitnianska, ZŠ Narnia, žiaci Konzervatória J. L. Bellu a tiež škôlkari z Materskej školy Družby.

Naplnili stovky kontajnerov

„Počas štyroch aprílových víkendov hliadkovala po meste monitorovacia služba. Dohliadala na naplnenosť kontajnerov, ich vývoz a opätovné pristavenie alebo premiestnenie na ďalšie potrebné miesta.“

„Viac ako 300 veľkoobjemových kontajnerov naplnili obyvatelia mesta rozličným odpadom.“

„Aktivační pracovníci so spoločnosťou Ganz zároveň odstránili čierne skládky v Lazovnej ulici pod cintorínom, na ulici Trieda SNP i v okolí útulku Prístav na Fončorde," uviedol Michal Štúber z Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Ako dodala Sekerešová, v centre mesta pribudol aj nový mobiliár. Na Námestí SNP a Š. Moysesa je pre mamičky s deťmi, seniorov či návštevníkov k dispozícii takmer 20 lavičiek, ku ktorým v najbližšom období pribudne ešte ďalších desať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM