Webnoviny - Svet

Souray nie je vítaný v kempe Edmontonu

WEBNOVINY.SK

Sheldon Souray Foto: AP Photo/The Canadian Press, Darryl Dyck EDMONTON 14. septembra (WEBNOVINY) – Vzťahy medzi hokejovým klubom zámorskej NHL Edmonton Oilers a jeho elitným obrancom Sheldonom Sourayom sú na bode mrazu a generálny manažér „olejárov“ Steve Tambellini nechce vidieť hráča na prípravnom kempe tímu, ktorý sa začne v piatok. „Nie je to žiadne nedorozumenie. Jediným dôvodom, prečo k vám dnes hovorím, je fakt, že Souray sa nezúčastní na kempe Edmontonu,“ zdôraznil Tambellini v pondelok novinárom.

Tridsaťštyriročný Souray vynechal v uplynulej sezóne 45 zápasov pre otras mozgu a zlomenú pravú ruku po bitke s kapitánom Calgary Jaromom Iginlom. Po sezóne požiadal o výmenu do iného klubu. Ako jeden z dôvodov uviedol, že ho vedenie Oilers pred sezónou 2007/08 nútilo k predčasnému návratu na ľad napriek operácii ramena, ktorú absolvoval počas letnej prestávky. Tieto tvrdenia nazval Tambellini „demonštratívnou lžou.“ Sourayovi zostávajú ešte dva roky z jeho päťročnej zmluvy na 27 miliónov dolárov.

„Určite sa ho pokúsime vymeniť. Sheldon už dlhší čas považuje výmenu za najlepšie riešenie pre seba a my sa mu v tom pokúsime pomôcť,“ poznamenal generálny manažér edmontonského klubu a zároveň odmietol špekulácie, že by sa Souray predsa len objavil v kempe, aby klub mohol demonštrovať jeho dobrý zdravotný stav po zranení: „Všetky správy hovoria o tom, že je zdravý. Počul som, že niekoľko dní trénoval v Edmontone, takže o tom niet žiadnych pochybností.“

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM