Barbara Dallosová Regióny

Starosta dedinky v našom okrese s odvážnym plánom: Z poľných ciest široké asfaltky, priestor na nové domy!

Stovky metrov prašných ciest v neveľkej dedinke sa má premeniť na štvormetrové asfaltové cesty. Taký je plán starostu obce, ktorý požiadal o finančný príspevok na ich realizáciu. Tisícový projekt by vraj obec z vlastného neutiahla...

Ilustračný obrázok k článku Starosta dedinky v našom okrese s odvážnym plánom: Z poľných ciest široké asfaltky, priestor na nové domy!
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Nevoľné v okrese Žiar nad Hronom sa uchádza o nenávratný finančný príspevok na výstavbu ciest v katastri obce.

,,Ide o cesty, ktoré vznikli po komasácii, ktorá sa skončila koncom minulého roka. My sme z nich vybrali dve," priblížil starosta Nevoľného Štefan Henžel s tým, že jedna je o dĺžke 1 253 metrov a druhá 241 metrov.

V súčasnosti sú tieto cesty prašné, poľné. V prípade realizácie z nich vzniknú štvormetrové asfaltové cesty. Obec sa pre ne rozhodla aj preto, že v ich blízkosti je do budúcnosti potenciál ďalšej výstavby.

Žiadosť o NFP z Programu rozvoja vidieka poslala obec podľa starostu len nedávno. ,,Využili sme túto možnosť a skúsili sme sa zapojiť. Je tam totiž potenciál, že tam ľudia budú stavať domy. Dúfame, že to prejde," podotkol. Ak Nevoľné nebude v tejto výzve úspešné, projekt v hodnote približne 450 000 eur bez DPH nebude môcť z vlastných zdrojov podľa Henžela realizovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM