Krimi

Streľba a policajná naháňačka v michalovských uliciach: Čo sa to vlastne dialo? FOTO z miesta

Policajná naháňačka, útok na policajta aj streľba. Michalovčania sa len šokovane prizerali, čo sa to na križovatke deje. Polícajti prezradili viac.

Ilustračný obrázok k článku Streľba a policajná naháňačka v michalovských uliciach: Čo sa to vlastne dialo? FOTO z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu okolo 15. hodiny bola na Užhorodskej ulici v Michalovciach vykonaná plánovaná akcia odboru kriminálnej polície v Michalovciach v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou v meste Michalovce. „Počas vykonávania služobného zákroku došlo k útoku na verejného činiteľa a to tým spôsobom, že páchateľ ohrozil zakročujúceho policajta motorovým vozidlom, ktoré namieril na jeho osobu,“ informuje hovorkyňa Jana Mésarová.

Použité varovné výstrely

Následne bolo vozidlo s podozrivými osobami zastavené asi po 500 metroch. „Počas služobného zákroku boli použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona o PZ. Vzhľadom na to, že sa podozrivé osoby pokúsili o útek, boli voči nim použité varovné výstrely so služobnej zbrane a zároveň boli výstrely smerované do oblasti pneumatík z dôvodu zabránenia odjazdu motorového vozidla,“ vysvetľuje hovorkyňa Mésarová.

Počas stredajšieho dňa colníci Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s políciou s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru Michalovce chceli skontrolovať osobné auto s michalovskou poznávacou značkou. „Marihuanu a pervitín mali v Michalovciach distribuovať dvaja muži, ktorých zadržali colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s políciou,“ uvádzajú z Kriminálneho úradu finančnej správy.

Prehliadka neskončila len autom

Podľa Patrície Macíkovej z finančnej správy v aute boli dvaja muži z Michaloviec Matúš M. (31) a Marián D. (26). „Pri sebe mali mať neznámu kryštalickú látku v papierovom obale a rastlinnú sušinu,“ uvádzajú kriminalisti, ktorý dodávajú, že muži sa pri kontrole snažili z miesta činu utiecť a tak sa začalo strieľať.

„Po necelom kilometri sa podarilo auto zastaviť a vyšetrovateľ policajného zboru oboch mužov zaistil, drogy stihli počas pokusu o útek rozsypať von z auta,“ uvádzajú kriminalisti.

Kriminálna polícia informuje, že následne počas noci colníci spoločne s políciou kontrolovali bytové a nebytové priestory v Michalovciach. Pri bytovej prehliadke asistoval aj služobný pes finančnej správy špeciálne vycvičený na vyhľadávanie drog. Dodávajú, že počas prehliadky zaistili malú digitálnu váhu (používala sa pri nelegálnej, distribúcii drog), kryštalickú látku a rastlinnú sušinu.

„Počas prehliadky bol použitý služobný pes finančnej správy na vyhľadávanie drog. Muži mali svoju nelegálnu činnosť dobre premyslenú a v paneláku, kde bývali mali vo vchode namontované bezpečnostné kamery,“ uvádzajú muži zákona. Podľa kriminalistov vyšetrovateľ oboch umiestnil do cely predbežného zadržania. „Ďalšie skutočnosti a možné obvinenia osôb vyplynú z následného vyšetrovania a procesných úkonov, ktoré v súčasnosti prebiehajú,“ uzavrela Mésarová.

Môže vás zaujímať:

Policajti prišli s novým INFO o prípade, ktorý postavil mesto na nohy: Koľko môžu mladí Michalovčania vyfasovať?

Michalovskí mestskí prichádzajú s dôležitou výzvou: Nechýba vám mobil, či kľúče?

Streľba a naháňačka v Michalovciach, pozrite sa na fotky zo zásahu
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM