Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Deportujte ho! Briti riešia ďalšieho násilníka

Pouličné bitky, do ktorých sa pravidelne zapájajú aj slovenskí imigranti, zdvíhajú tlak miestnym britským obyvateľom. Zranila sa dokonca aj žena.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Deportujte ho! Briti riešia ďalšieho násilníka
Zdroj: TASR

Pri pohľade na to, čo vystrájajú niektorí slovenskí občania vo Veľkej Británii, sa nemožno ani diviť, že sa ostrovné kráľovstvo chce zbaviť imigrantov. Od začiatku roka odsúdili v meste Normacot už štvrtého Slováka za účasť v divokej pouličnej bitke gangov. Niektorí Briti otvorene volajú po ich deportácii, iní zasa vidia za medializáciou týchto prípadov rasizmus. Téme sa venuje portál The Sentinel.

Divoká bitka

Celý incident sa začal hlúpou hádkou. „Najprv sa len naťahovali o cigaretu, až to vyústilo do ozbrojenej pouličnej bitky,“ píše The Sentinel. Uvádza, že 20-ročný slovenský občan Nikolas Durac sa nezdráhal použiť na svojich protivníkov bejsbalovú pálku, pričom išlo o bitku dvoch znepriatelených gangov.

„Obžalovaný Slovák na súde vypovedal, že člen konkurenčného gangu ho žiadal o cigaretu a povedal mu, že ak zavíta do Sheltonu, bude mŕtvy. Preto ho následne udrel a on utiekol preč. Potom si vzal drevenú pálku, aby sa mohol brániť zvyšku bandy,“ píše portál.

Vypukla divoká pouličná bitka ako z filmu. Výsledkom bolo niekoľko zranených. Jeden muž utŕžil pár rán do hlavy a spadol na zem v bezvedomí. Zranila sa dokonca aj žena, ktorá skončila s rozrazenou hlavou a modrinami.

Deportujte ho!

Slováka zadržali hneď na druhý deň a dostal sa pred súd. „Videl som záznam z priemyselnej kamery. Ktokoľvek by sa tam v tej chvíli priplietol, bola by to pre neho určite strašná scéna. Nemôžeme akceptovať takéto správanie na uliciach tohto alebo akéhokoľvek iného mesta,vyhlásil sudca.

Duracovi naparil trest 14 mesiacov v zariadení pre mladistvých delikventov s podmienečným odkladom na 18 mesiacov. Okrem toho musí absolvovať aj 150 hodín verejnoprospešných prác a zaplatiť súdne trovy vo výške 135 libier.

„V januári dostali rovnaké podmienečné tresty aj ďalší traja muži – Robert a Richard Lakatoš a Radislav Šimonič,“ píše The Sentinel a podľa mien je zrejmé, že išlo opäť o Slovákov. To miestnych britských čitateľov prirodzene poburuje.

„Deportujte ho! Už tu máme dosť tohto hnoja. Ak je to rasistické, kašlem na to,“ píše pod článkom jeden z čitateľov. Iný sa pridáva, že mesto sa už stáva tikajúcou bombou. Jeden komentátor je však pobúrený iným spôsobom: „Je toto rasistický článok? Aký to má zmysel zmieňovať slovenské občianstvo toho muža? Takto len poštvete ľudí proti ďalšiemu cudzincovi, ktorý robí problémy.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM