Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Lupiči vykradli banku a utiekli do lesa

Malá česká obec Rokytnice je hore nohami. Niekde v jej okolí sa ukrývajú traja nebezpeční zlodeji, ktorí na Slovensku vykradli banku a naháňa ich polícia.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Lupiči vykradli banku a utiekli do lesa
Foto: Rastislav Búgel

Len nedávno bratislavskí policajti obvinili 34-ročného muža z Malaciek z vylúpenia banky v Ružinove. Vtedy si lump odniesol pomerne skromný obnos – necelých tisíc eur. Ktovie, či mu taká suma stála za roky za mrežami, ktoré ho teraz pravdepodobne čakajú. Inak sú na tom traja zatiaľ neznámi muži, ktorí v pondelok ráno prepadli presnejšie neuvedenú bankovú pobočku na Slovensku. Odniesli si podstatne väčšie vrece peňazí…

Ozbrojení a nebezpeční

Český portál Lidovky.cz informuje, že traja neznámi lupiči ukradli zo slovenskej banky 34-tisíc eur. Policajti ich zatiaľ nedokázali chytiť, ale sú im na stope. Uniformovaní muži na nich už narazili pri obci Rokytnice v zlínskom kraji.

„Muži by mohli byť ozbrojení. Momentálne ich v rojniciach hľadá 120 policajtov zo zlínskeho, juhomoravského a moravskosli­ezskeho kraja,“ píše portál. Dodáva, že do pátracej akcie sa zapojili aj slovenskí policajti. Dopĺňa ich vrtuľník a ich kolegovia na koňoch a so psami.

Vystrašená dedina

Rokytnice sú malá dedinka s 590 obyvateľmi. Preto keď sa v nej objavilo množstvo ozbrojených policajtov a vrtuľník, ľudia okamžite spozorneli a volali na miestny úrad, čo sa deje. „Varovali sme miestnych obyvateľov, aby neopúšťali obývané časti obce a nechodili do lesa ani na pole,“ cituje starostu Antonína Goňu český portál.

Neznámi lupiči totiž utiekli do hory. Ešte dopoludnia na nich narazili policajti, ale nepodarilo sa im mužov zadržať. „Nereagovali na výzvu ani na na varovný výstrel a utiekli do lesa,“ uvádzajú Lidovky. Odvtedy o nich žiadne nové informácie nie sú.

Policajti tak prečesávajú okraje Rokytníc i priľahlý les a snažia sa pomáhať aj vystrašeným dedinčanom. „Tunajšia cesta vedie ešte do ďalšej dediny, preto kontrolujeme prechádzajúce autá. Ľuďom ponúkame aj možnosť odprevadiť ich domov,“ uviedla pre portál policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM