Ľubomír Hudačko Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tatry boli v hľadáčiku svetového média, Independent vychválil naše hory

O našich horách píše rešpektovaný The Independent, naše prostredie čitateľom jednoznačne odporúča.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tatry boli v hľadáčiku svetového média, Independent vychválil naše hory
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Vysoké Tatry sa dostali na web známeho zahraničného denníka. Do našich hôr zavítali novinári z britského The Independent a našu krajinu svojim čitateľom vo veľkom odporúčajú.

Zaujímavosťou je, že ceny v tatranských lyžiarskych strediskách hodnotí pozitívne. Ide však o paradox, pretože pre Slovákov sa zdajú prehnané a nie každý si môže domácu lyžovačku dovoliť pravidelne.

Pre Britov to však nie je príliš prekvapujúce, u nás je minimálna mzda na úrovni 750 eur a priemerná sa vlani ustálila na 1 403 eur mesačne.

Lyžovanie na Slovensku je podľa Independentu cenovo prijateľne dostupné. Britom sa zapáčili hlavne nové lety dvakrát týždenne z londýnskeho letiska Stansted priamo do Popradu.

Chvália nízke ceny

Ryanair tu prepraví cestujúcich za pár desiatok eur a to je obzvlášť výhodné.

A službu ponúka aj Wizz Air, ktorý pod Tatry dopraví záujemcov z mesta Luton, ktorý leží pár kilometrov od Londýna.

„Len za 15 minút sme boli v Tatranskej Lomnici. Má iba deväť vlekov a 7,5 míle zjazdoviek, no je vysoké. Siaha až do výšky 2 200 m. Jazdy sú väčšinou rýchle a moderné lanovky stoja od 24 eur na deň, nie ako bežná alpská cena 50 eur. Takže so zasneženými vrcholmi za nami a dramatickým výhľadom na rozľahlú pláň pod sebou sme sa hnali po modrých a červených zjazdovkách, ktoré aj lichotili našim schopnostiam,“ píše autorka článku Colin Nicholsonová z Independent.

Tatry majú podľa nej čo ponúknuť aj z nelyžiarskych aktivít. "A všetko za rozumnú cenu,“ píše. Britom sa pozdávajú ceny lanoviek, atrakcií či štvorchodová večera za 52 eur. Taktiež vychválili tatranské kúpele, hotely a ich „rozprávkovú“ dekoráciu.

„Za pozornosť určite stojí honosný Grand Hotel Praha s dvojlôžkovými izbami od 162 eur za noc vrátane skipasov a raňajok,“ podotkla Nicholsonová.

Priemyselný Poprad

Mesto pod Tatrami, Poprad, opisuje ako pomerne priemyselné mesto a pripomína aj jeho históriu výroby vagónov. Novinárka navštívila aj Starý Smokovec, tamojší ľadový palác či kúpeľné hotely, no taktiež Štrbské Pleso, jeho malebné okolie a Jasnú.

Vo svete sa nemusíme zahanbiť, obstáli sme aj v komunikácii. Dorozumieť sa po anglicky nebol žiadny problém a chváli aj vlakovú, respektíve električkovú prepravu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM