Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Výlet za 90-tisíc dolárov aj s Bratislavou

Za cenu tejto luxusnej dvojtýždňovej dovolenky si človek môže kúpiť aj trojizbový byt v Bratislave, ktorá je na zozname atrakcií. Ale načo by to robil, keď má toľko peňazí…

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Výlet za 90-tisíc dolárov aj s Bratislavou
Zdroj: TASR

Na svete zjavne žije nemálo ľudí, ktorí už nevedia, čo s peniazmi. Presne na nich cieli americká dovolenková ponuka agentúry Lakani World Tours, ktorá ponúka skutočne exkluzívny dvojtýždňový výlet po európskych mestách a mestečkách súkromným lietadlom. Klientov láka tým, že okrem známych turistických destinácií vybrala aj miesta, “o ktorých ste nikdy nepočuli.” Medzi takéto “neznáme európske mestá” zaradila cestovka aj Bratislavu. O téme píše portál Robbreport.com .

Závratná cena

„Každý navštevuje sexy európske mestá ako Londýn, Paríž, či Rím, ale málokomu sa podarí objavovať aj menej známe klenoty ako napríklad Bratislavu, ktorá sa stala hlavným mestom samostatného Slovenska v roku 1993, alebo Gdansk, čo je historické prístavné mesto v Poľsku,“ píše americký portál.

Zároveň dodáva, že Bratislava a Gdansk sú európske destinácie, o ktorých priemerný Američan zrejme nikdy nepočul. Priemerný človek si však rozhodne nemôže dovoliť zaplatiť takýto výlet. Jeho cena je 89 500 dolárov. Ak niekto túži cestovať sám a zároveň bývať v jednoposteľovej izbe, musí si priplatiť ďalších takmer desaťtisíc dolárov.

Za túto sumu klienti dostanú všetky jedlá, vstupné na exkurzie a šampanské na palube súkromného lietadla, ktorým sa budú presúvať. Počet dovolenkárov je obmedzený len na pätnásť ľudí, aby si mohli užiť komfort malej skupiny.

Cesta snov

Super exkluzívna dovolenka sa začne trojdňovým pobytom v pomerne známom meste – v švajčiarskom Zurichu. Kam inam vziať na nákupy amerických boháčov? „Stredoveká história sa tu snúbi s moderným biznisom a vytvárajú epicentrum medzinárodného finančníctva a bankovníctva,“ píše americký portál.

Ďalšou zastávkou súkromného lietadla s bohatými Američanmi bude čarovná rybárska dedina Positano v Taliansku, kde si budú užívať vynikajúcu taliansku kuchyňu a úžasné výhľady na more z útesov. Následne sa presunú na grécky ostrov Korfu a tri dni strávia aj v albánskej Tirane.

V Albánsku sa začína časť výletu po „neznámych kútoch Európy.“ Ďalším bodom v programe je práve Bratislava, ale portál neprezrádza, koľko dní sa v slovenskej metropole zdržia, ani aké atrakcie plánujú navštíviť. Američania zo Slovenska odletia ešte do poľského Gdansku a výlet zakončia v nemeckom Mníchove.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM