Ľubomír Hudačko Správy Zo Slovenska

Tehotnej Prešovčanke zomrel manžel Benjamín: Ľudia jej môžu pomôcť zvládnuť ťažké časy

Vysoké výdavky na deti, domácnosť či hypotéku sú pre ňu finančne nákladné vzhľadom k tomu, že prišli nielen o oporu v živote, ale aj o živiteľa rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Tehotnej Prešovčanke zomrel manžel Benjamín: Ľudia jej môžu pomôcť zvládnuť ťažké časy
Zdroj: LudiaLudom.sk

Tehotnej mamičke s ročnou dcérkou nečakane zomrel 31-ročný milujúci manžel Benjamín. O tragickej správe sme informovali aj na našom webe.

Len nedávno sa pritom dozvedeli, že čakajú ďalšie bábätko.

Kristína sa tak ocitla zrazu na všetko sama. Vysoké výdavky na deti, domácnosť či hypotéku sú pre ňu nesmierne finančne nákladné vzhľadom k tomu, že prišli nielen o oporu v každodenných potrebách, ale aj o živiteľa rodiny.

Badateľné problémy nemal

Kristíne s vysokými výdavkami teraz môžu darcovia pomôcť vďaka výzve na portáli Ľudia ľuďom. Jej manžel Benjamín zomrel na akútny infarkt myokardu, ktorý ho postihol za volantom auta.

Pre všetkých to bol obrovský šok, pretože žiadne badateľné zdravotné problémy nemal.

Kristína zostala s malou ročnou dcérkou na veľa vecí sama.

Na vdovské nemá nárok

„Býva so svokrovcami, ktorí sú už vo vysokom dôchodkovom veku a, žiaľ, dlhodobo nemajú ani síl, financií, ani priestoru postarať sa o ďalších troch ľudí. O všetky potrebné výdavky v spoločnej domácnosti, ktoré bolo potrebné splácať, sa staral hlavne manžel, no teraz všetko, ale najmä vysoká hypotéka na byt, splácaná len krátko, zostala na pleciach Kristíny. Hypotéka poistená žiaľ nebola,“ znie ďalej vo výzve Ľudia ľuďom.

Kristína dostáva len rodičovský príspevok, a na vdovské aktuálne nárok nemá, keďže manžel ešte nemal odpracovaných päť rokov.

Kristínu tak ľudia majú možnosť odbremeniť od vysokých výdavkov, ktoré má a bude mať na deti, domácnosť a byt, s hypotékou, ale aj v úplne základných potrebách. Doposiaľ jej darcovia posielajú príspevky v desiatkach eur, každému dobrému človeku tak patrí veľká vďaka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM