Viktória Botošová Regióny

Teplé jedlo pre ľudí v núdzi: Mesto začalo s výdajom stravy pre ľudí v ťažkej životnej situácii

Mesto vydáva stravu pre fyzické osoby v nepriaznivej životnej situácii. Najmä ľuďom bez domova, chce takto zabezpečiť teplú polievku a pečivo. Pozrite sa, ako to bude fungovať v praxi.

Ilustračný obrázok k článku Teplé jedlo pre ľudí v núdzi: Mesto začalo s výdajom stravy pre ľudí v ťažkej životnej situácii
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky začalo vydávať stravu pre fyzické osoby v nepriaznivej životnej situácii. Každý utorok a piatok, medzi 15. a 16. hodinou, dostanú najmä ľudia bez domova vo dvore v súčasnosti nevyužívaného areálu Spojenej školy Nové Zámky, pri železničnej stanici, teplú polievku a pečivo.

Aspoň jedno teplé jedlo

„Výdajom stravy poskytujeme aspoň jedno teplé jedlo denne. Najmä v zimnom období tak prispievame k zlepšeniu životnej situácie cieľovej skupiny,“ informovala Kristína Brošková z novozámockého mestského úradu.

Aktivita vznikla na podnet Farskej charity sv. Jozefa. Mesto Nové Zámky ako garant ho realizuje v spolupráci s novozámockým Komunitným centrom Kompas. Na materiálnom zabezpečení sa sponzorsky podieľajú viaceré firmy v rámci mesta.

Polievku podáva osoba, ktorá má odbornú spôsobilosť na vykonávanie epidemiologicky závažných činností a zdravotný preukaz.

Pomáhať budú aj dobrovoľníci

Pomocné činnosti vykonávajú dobrovoľníci. Jednoznačne stanovené pravidlá výdaja stravy zabezpečujú, aby sa všetci jeho účastníci cítili príjemne a bezpečne.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM