Tlačové správy

Tip do kina: Dobrodružstvo až za hranice známeho vesmíru... + SÚŤAŽ

Práve tam smeruje posádka vesmírnej lode v pokračovaní legendárneho Star Treku – vo filme s názvom Star Trek: Do neznáma. Priaznivci sci-fi žánru si prídu na svoje už 18. augusta – práve vtedy totiž do slovenských kín prichádza ďalšie pokračovanie úspešnej série.

Ilustračný obrázok k článku Tip do kina: Dobrodružstvo až za hranice známeho vesmíru... + SÚŤAŽ
Zdroj: CinemArt

Odvážny prieskum neznámych svetov nie je len hlavnou témou príbehu ďalšieho pokračovania Star Trek, sprevádzal aj jeho nakrúcanie. „Hneď na prvom stretnutí so scenáristami sme sa zhodli na tom, že sa odmietame vydať bezpečnou cestou, teda pokračovať v tom, čo úspešne zafungovalo minule. Základom príbehu je samozrejme startrekovská DNA, ale od nej sa skutočne odrážame do neznáma,“ sľubuje režisér Justin Lin.

J. J. Abrams tentokrát prenechal režisérske kormidlo kolegovi Justinovi Linovi a uspokojil sa s úlohou producenta. Okrem Lina, ktorý je podpísaný aj pod najúspešnejšími dielmi série Rýchlo a zbesilo, možno prekvapí aj meno autora scenára. Je ním skvelý britský komik Simon Pegg, ktorý zároveň v sérii hrá Scottyho, hlavného inžiniera lode Enterprise. Okrem neho si v Star Treku zahrali aj Chris Pine, Idris Elba, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, či Sofia Boutella.

Hlavnou témou príbehu je ambiciózna misia, na ktorú vyslala Federácia Enerprise s cieľom rozšíriť hranice doteraz známeho vesmíru. Hneď za nimi totiž číha hrozba väčšia a mocnejšia než všetky protivenstvá, na ktoré doteraz Kirk a jeho posádka narazili. Aj keď ich prvé stretnutie s Khanom a jeho vyspelými technológiami úplne zdecimuje, budú sa musieť rýchlo spamätať. Ich premožiteľ má totiž zálusk na celú Federáciu, ktorá nemá bez Kirka na prežitie žiadnu šancu.

VÝHERCOVIA súťaže!

1 x Kolekcia 2 DVD Star Trek, a Star Trek: Do temnoty – Tatiana Čambálová
2 lístky do kina: Petra Kalmárová, Miloš Auder

Tip do kina: Dobrodružstvo až za hranice známeho vesmíru... + SÚŤAŽ
26
Galéria
Zdroj: CinemArt
Tip do kina: Dobrodružstvo až za hranice známeho vesmíru... + SÚŤAŽ
1
Galéria
Zdroj: CinemArt
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM