Rôzne

TIP NA VÍKEND? Deň detí naprieč krajinou, Terchová s chuťou bryndzových halušiek

Posledný májový víkend bude patriť najmä deťom. Pripravené sú podujatia plné jedla, histórie, športu i letecký deň. Terchová sa rozvonia po bryndzi v medzinárodnej súťaži najlepších halušiek. Športovať môžete na Behu matky Zem.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÍKEND? Deň detí naprieč krajinou, Terchová s chuťou bryndzových halušiek
Zdroj: TASR

Tak ako každý piatok, opäť vám prinášame výber víkendových podujatí podľa krajov. Nájdite si ten správny pre vás a vaše deti.

Bratislavský kraj

Máte ratolesť? Príďte osláviť Medzinárodný deň detí do bratislavskej zoo. V sobotu čaká na návštevníkov bohatý kultúrny program už od 0.00h, komentované kŕmenie zvierat, súťaže a rôzne atrakcie.

Poleťte zo zeme do neba! Aspoň pohľadom. V sobotu o 9.00 h si môžete vychutnať 3. letecký deň Dubová. Letisko Dubová je neverejné vnútroštátne letisko s nepravidelnou dopravou nachádzajúce sa v blízkosti Modry.

Ak nemáte program na nedeľu, príďte sa schladiť k vode. O 13.00 h začína 9. ročník podujatia Pádlovanie bez bariér. Miesto: Bratislava, Vodácky klub Dunajčík, Klokočova cesta 5.

Ste športový typ? V nedeľu o 09.00 h sa uskutoční Beh matky Zeme – Gaia Run. Miesto: Bratislava, jazero Veľký Draždiak, roh detského ihriska.

Nechce sa vám variť? Od piatka do nedele sú pozvaní všetci milovníci dobrého jedla na najväčší piknik v meste – Slovak food festival v dňoch 27. až 29. mája na Bratislavskom hra­de.

Trnavský kraj

Prvý víkendový deň sa v Trnave o 13.00 h začína FoTTofest 2016 – 7. ročník výstavy pod šírym nebom. Miesto: pešia zóna na Hlavnej ulici v Trnave.

O 19.00 h je pripravené slávnostné otvorenie 61. piešťanského festivalu – Fanfárový koncert. (28. mája – 14. júla), Dom umenia v Piešťanoch.

Trenčiansky kraj

Ak sledujete módne hity, príďte v sobotu o 10.00 h na prezentácia mladých módnych tvorcov v spojení s profesionálnymi návrhármi ako Lukáš Kimlička, Petra Pršová, Veronika Kostková. Miesto: Piano club Trenčín.

Nitriansky kraj

Siedmy ročník súťaže vo varení Svätourbanského gulášu bude hostiť špeciálne osobnosti. Podujatie sa uskutoční 28. mája v lokalite Pod ráňou, Červenica, Srnkovské“ – pod Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada Zobor (liečebným ústavom) so začiatkom o 10.00 hodine.

Výsledky archeologického bádania realizovaného za posledné polstoročie na rôznych lokalitách stredného Ponitria predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Návštevníci si môžu pozrieť Stredoveké nálezy zo stredného Ponitria do konca augusta tohto roka.

Banskobystrický kraj

Máte cestu do Dudiniec? O 14.00 sa oficiálne otvorí kúpeľnej sezóny v Dudinciach. Pripravený je bohatý kultúrny program, prehliadka remeselných trhov. V nedeľu od 07.00 h sa môžete tešiť na zberateľskú burzu starožitností a kuriozít. Miesto: mestská tržnica, Vajanského 11 v Lučenci. V Lučenci je pripravené podujatie aj pre deti už od 09.30 h v mestskom parku.

Žilinský kraj

Terchová bude v sobotu rozvoniavať vôňou nášho typického jedla! O 10.00 h štartuje Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek. Miesto: Terchová, Amfiteáter Nad Bôrami.

V sobotu štartuje o 10.00 h Fotomaratón Martin 2016 – Jeden deň v meste. Mestská scéna v Martine.

V Rajeckých Tepliciach bude o 11.15 slávnostné otvorenie letnej sezóny 2016. Pestrý program bude pripravený na rôznych miestach. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie Zuzany Smatanovej, live coocking show šermiarske a divadelné predstavenia historicko-umeleckej spoločnosti Bojník a folklórne skupiny z Rajeckej doliny.

Zvuk tradície! V sobotu sa v Oščadnici rozozvučia heligónky. O 14.00 h začína 24. oščadnická heligónka – medzinárodná prehliadka heligonkárov. O 16.00 h je pripravený slávnostný sprievod konských vozov. Námestie M. Bernáta v Oščadnici.

Ste zručný? Dokážte to na 2. ročníku drevorubačskej súťaže zručnosti Liptovský drevorubač. Podujatie začína v sobotu o 9.00 h v Liptovskej Osade, areál ATC.

Košický kraj

Pripomeňte si históriu. V sobotu o 08.00 h vás na východe čaká jazda historickým vlakom z Košíc do Rožňavy pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Miesto: Košice, hlavná železničná stanica Schladiť sa môžete v sobotu v najväčšej ľadovej jaskyni na Slovensku. O 10.00 h začína podujatie Beh v raji a Otvorenie letnej turistickej sezóny Stratená, pri Dobšinskej ľadovej jaskyni

Prešovský kraj

V nedeľu o 14.00 h je pripravený Deň otvorených dverí Divadla Jonáša Záborského Prešov.

Čítajte aj: HLASUJTE: Za viac peňazí viac muziky? Koncesionárske poplatky pre RTVS sa majú zvýšiť takmer dvojnásobne

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM