Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Dúhová Bratislava i súťaž v strihaní oviec na Liptove

Ak hľadáte program na víkend, inšpirujte sa našim prehľadom. Na výber máte susedské popoludnie, vytvorenie živej reťaze alebo chuťovky z regiónov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Dúhová Bratislava i súťaž v strihaní oviec na Liptove
Zdroj: TASR

Posledný júlový víkend je bohatý na hudobné, kultúrne ale aj športové podujatia. Vyberte z nášho pravidelného prehľadu podľa krajov.

Bratislavský kraj

Piaty ročník živej reťaze Hrdí na rodinu sa začne v sobotu o 15.00 h pred Národnou radou SR. Trasa povedie po Zámockej ulici, cez Michalskú bránu na Hlavné námestie.

Šiesty ročník tradičného festivalu Dúhový Pride sa uskutoční v sobotu o 13.00 h na Hviezdoslavovom námestí. Dopravný podnik Bratislava (DPB) v tejto súvislosti upozorňuje, že v sobotu od 10.00 h do skončenia podujatia nebudú premávať električky cez Mostovú a Jesenského ulicu, obmedzená bude premávka i v južnej časti centra.

ČÍTAJTE AJ: Zažite víkend v znamení francúzskeho šansónu, spanilej jazdy kamiónov či dobrovoľníctva

Trnavský kraj

V sobotu o 18.30 h začína Koncert Jako – Kedy. Miesto: Hotel Magnólia, Nálepkova 1 v Piešťanoch.

Nedeľa bude taktiež patriť hudbe. O 16.00 h začína Koncert speváckej skupiny POVOJA, folklórnej skupiny FURMANĚ a ľudovej hudby Petra Obucha. Miesto: Hudobný pavilón v mestskom parku Piešťany.

Trenčiansky kraj

V sobotu o 09.00 h si môžete vychutnať hudbu. Uskutoční sa Fest Dobré Rybníky – 10. ročník hudobného festivalu country, folk a trampskej hudby. Miesto: Opatovce pri Trenčíne.

Cigeľ – Šiesty ročník súťaže v kosení trávy ručnou kosou sa uskutoční na futbalovom štadióne a priľahlých lúkach obce. Začiatok súťaží je v sobotu o 10.30 h a vyhodnotenie o 14.30 h. Bohaté občerstvenie: bryndzové halušky, zabíjačkové špeciality, guláš.

V nedeľu o 10.35 h bude Otvorenie 24. ročníka Slávností bratstva Čechov a Slovákov, Veľká Javorina.

Nitriansky kraj

Slávnostné odkrytie pamätnej tabule rodiny Mauskopfových sa uskutoční v nedeľu o 14.30 h na židovskom cintoríne. Táto pamätná tabuľa je spomienkou na otca a syna, ktorí zomreli počas holokaustu v Osvienčime a nemajú svoj hrob.

Pamätnú tabuľu dali vyrobiť a ako poctu rodine Mauskopfových odovzdajú potomkovia Márie Minárovej, ktorá ukrývala dvoch synov Mauskopfových až do skončenia vojny.

Banskobystrický kraj

O 10.00 h v sobotu začína Horehronský Gurmánfest, Mýto pod Ďumbierom, Mýto Ski centrum.

Ak nemáte program, zavítajte od 09.00 – 16.00 h na Piknik na hrade. Pripravený je rôznorodý program pre celú rodinu. Mestský hrad v Kremnici.

O 15.00 h začne 11. ročník folklórneho stretnutia „Na Badínskych Vŕškach“, ihrisko ŠK Badín, amfiteáter. Časť mesta Banská Bystrica, nazývaná Sídlisko, zažije v nedeľu (31.7.) pravé Susedské popoludnie. Akciu organizuje občianske združenie (OZ) EnviroFuture a uskutoční sa v čase od 15.00 do 18.00 h pri betónových kruhoch na Triede SNP, v miestach, kde kedysi stála Leninova socha. Súčasťou podujatia bude susedská burza, rozprávka pre deti a envirovzdelávanie o vtáctve, ktoré žije v ich lokalite.

Žilinský kraj

V sobotu o 09.00 h začínajú Medzinárodné majstrovstvá SR v strihaní oviec. O 15.00 bude vyhodnotenie výsledkov a odovzdávanie ocenení. Miesto: Liptovská Lúžna, pri mliekarni, priestory SPDP.

Prešovský kraj

V sobotu o 17.00 h štartuje Benátska noc. Vystúpi Richard Rikkon. Miesto: pri prístave člnkov na Štrbskom plese. Na hradnom nádvorí Múzea Červený Kláštor sa v sobotu 30. júla uskutoční piaty ročník podujatia Noc netopierov v Pieninách. Návštevníci akcie sa budú môcť dozvedieť nielen informácie o tomto druhu zvierat, ale budú mať príležitosť ich aj naživo vidieť.

Košický kraj

Dnes (piatok) štartuje druhý ročník podujatia Beh na vežu Hradová sa začne o 20.00 h. Trať je dlhá síce iba 1000 metrov, no prináša prevýšenie rovnajúce sa výstupu na 30-poschodový mrakodrap. Najvyšší bod, symbolická strecha Košíc, je na kóte 466 m n.m.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM