Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Festival piecky a dobrých koláčov okorenia aj klobásky

Kto by nepoznal amatérskeho kuchára Vila Haba. Svoje umenie, a nielen on, predvedie na festivale klobás. Mestá rozžiaria lampióny, rozvoňajú koláče i vínko.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Festival piecky a dobrých koláčov okorenia aj klobásky
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Už po 18-krát sa v Bratislave uskutoční Medzinárodný filmový festival Bratislava, ktorý ponúkne kvalitné zhrnutie filmov tohtoročnej filmovo-festivalovej sezóny. Premietanie začína v piatok o 15:30 hod. v Kine Lumiére. Program bude prebiehať aj v kinách Mladosť, Nostalgia, Urban Space či divadlo Fuga. Festival potrvá až do 17.11.

V sobotu o 14.20 začína slávnostné otvorenie podujatie Vajnorský širáček (12. – 13. november). Miesto: Dom kultúry Vajnory, Pod lipami 2.

Stupava – Záhorie v sobotu prebudí Svätomartinský jarmok v Stupave. Podujatie sa uskutoční v areáli „Barónové“ pred kultúrnym domom v Stupave. Nebudú chýbať rozmanité gastronomické pochúťky či remeselné výrobky od domácich predajcov. Jarmok je organizovaný pod záštitou mesta Stupava.

Trnavský kraj

Hlohovec – Už v piatok 11. novembra si môžete spestriť chladné jesenné počasie príjemným pohľadom, v Hlohovci sa totiž bude konať lampiónový sprievod na sviatok svätého Martina. Začiatok podujatia je naplánovaný na 17:30, kedy budú vo Františkánskom kláštore posvätené lampióny.

Trenčiansky kraj

Klub slovenských turistov Manín vás pozýva na zamykanie Manínskej úžiny, ktoré symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu. Stretnutie turistov bude v sobotu o 13:00 na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine.

Nitriansky kraj

Tradičná súťaž v príprave a výrobe klobás s bohatým sprievodným programom sa tento rok uskutoční na Majzonovom námestí v Nových Zámkoch. Celkovo ide už o 12. ročník tejto populárnej súťaže. Na tohtoročnom podujatí Klobfest 2016, ktorý sa uskutoční v dňoch 11.-12. novembra 2016 čaká na návštevníkov okrem Dňa tekvice a Medzinárodnej súťaže vo výrobe klobásy aj bohatý kultúrny program.

Žilinský kraj

Aj naše hory majú svoje umenie. Príďte sa o tom presvedčiť v sobotu o 19.00 h na Horalfest – 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien. Miesto: Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku.

V sobotu o 10.00 h bude Medzinárodný festival klobás. Súčasťou bude koncert Pavla Hammela a kuchárska šou Vila Haba. Miesto: Penzión Ľadoveň v Martine.

Zdroj: Facebook

Holíč – Tradičný Martinský jarmok sa bude konať na Námestí sv. Martina v sobotu od 08.00 h. Organizátori pripravili bohatý sortiment občerstvení a výrobu a ochutnávku dolnozemských klobás z Vojvodiny (Srbsko). Vystúpi folklórny súbor Valša a ich hostia.

V nedeľu o 14.00 h sa uskutoční Galaprogram – predstavenie laureátov súťaže Stretnutie s piesňou. Miesto: Dolný Kubín, mestské kultúrne stredisko, Nám. slobody 3.

Banskobystrický kraj

Zvolen – Druhý ročník Šarkaniády sa tento rok uskutoční v nedeľu od 14.00 h na Bakovej Jame pri vstupe do lesa. Pre prvých 50 detí pripravili skladacie šarkany, ktoré si budú môcť poskladať v tvorivých dielňach pod vedením pracovníkov centra voľného času Domino Zvolen. Vyhodnotia aj naj šarkanov. Súťažiť sa bude taktiež o šarkana s najdlhším chvostom – chvost však musí byť ručne vyrobený.

Prešovský kraj

Levoča – 18. ročník Dní Mateja Hrebendu sa bude konať v dňoch 11. – 13. novembra v Levoči.

Prešov – 10. deň slovenských podnikateliek a manažérok Slovenska organizovaný Top centrom podnikateliek SR sa začne o 10.00 h v aule rektorátu Prešovskej univerzity na Ul. 17. novembra. Konferencia potrvá do 13. novembra.

Košický kraj

V sobotu o 14.00 h začína 2. ročník podujatia Movember, ktoré má za cieľ šíriť informovanosť medzi mužmi o rakovine prostaty a iných závažných zdravotných problémov týkajúcich sa silnejšieho pohlavia. Miesto: Košice, Aupark.

Jablonov nad Turňou – Festival piecky a dobrých koláčov je gastronomicko-vinárskym festivalom, v rámci ktorého sa bude hľadať kuchár a pekár Pieckového hája. Súťažiaci by mali svojimi dobrotami očariť porotu aj návštevníkov. Súťaž sa začne v sobotu o 10.00 h v Pieckovom háji a hodnotenie jedál bude o 14.00 h.

Ilustračné foto, TASR

TIPY NA VÍKEND: Festival piecky a dobrých koláčov okorenia aj klobásky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM