Monika Gécziová Regióny

Toto sme v Bardejove ešte nezažili: Špeciálna akcia pre budúce i súčasné mamičky

Mamičky, ktoré sa chystajú na príchod nového člena rodiny alebo už svoje novorodeniatko doma majú, by mali spozornieť. V Bardejove sa chystá akcia, ktorá tu ešte nebola.

Ilustračný obrázok k článku Toto sme v Bardejove ešte nezažili: Špeciálna akcia pre budúce i súčasné mamičky
Zdroj: archív Veroniky Moravčíkovej

Už v nedeľu 7.októbra sa v bardejovskej Bašte bude konať akcia, ktorá sa bude týkať predovšetkým mamičiek v očakávaní a tých, ktoré si len pred nedávnom svoje bábätko priviezli z pôrodnice. Oslavovať sa tu totiž bude Medzinárodný týždeň nosenia detí a Európsky týždeň dojčenia. Akcia, ktorá je v zahraničí, ale i na Slovensku známa už niekoľko rokov, sa v Bardejove uskutoční po prvýkrát.

V úvode sa od 14.tej hodiny so svojou prednáškou o dojčení po 6. mesiaci a o dlhodobom dojčení predstaví MUDr. Ivana Kušnierová. Mamičky si tiež po prednáške budú môcť pozrieť slovenský dokument s názvom S deťmi cez hory.

Nasledovať bude prednáška Ing. Tatiany Baníkovej s názvom Pokojný pôrod v harmónii s prírodou. A o 16.tej hodine môžu mamičky besedovať s fyzioterapeutkou Mgr. Julianou Pramukovou o tom ako nosenie vplýva na dieťatko i na nosiaceho. Deň o 16:45 uzavrie žrebovanie tomboly o hodnotné ceny.

Po celý čas trvania akcie bude k dispozícii poradkyňa pri dojčení, ako aj poradkyňa nosenia detí. Vstupné 2 eurá je dobrovoľné a použité bude pre podporu občianskych združení.

foto: ilustračné

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM