Šport Hokej

Uvidíme hokejovú LEGENDU znovu na ľade? Stümpel má 51 rokov a pokúsi sa o NÁVRAT!

Tri roky bez súťažného hokeja boli viac ako dosť. Reč je o Jozefovi Stümpelovi, ktorý by chcel opäť brázdiť ligový ľad.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme hokejovú LEGENDU znovu na ľade? Stümpel má 51 rokov a pokúsi sa o NÁVRAT!
7
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , TASR/František Iván

Hokejová legenda sa ešte na športový dôchodok nechystá. 51-ročný Jozef Stümpel pre Nový Čas prezradil, že korčule na klinec zavesiť neplánuje.

Tri roky bez hokeja

Majster sveta naposledy obliekal dres Žiaru nad Hronom, kde v sezóne 2019/2020 nastúpil na 20 zápasov, v ktorých si pripísal 4 góly a na 19 prihrával. Od toho momentu sme ho v súťažnom zápase nevideli.

„Najskôr bola pandémia a potom som mal zdravotné problémy s chrbtom i bedrovým kĺbom. Postupne sa dávam dokopy, ale vidno, že som tri roky aktívne nešportoval,“ povedal pre portál nitriansky rodák.

Jozef Stümpel odohral v prestížnej NHL 957 zápasov a má rovnaký vek, ako legendárny český hokejista Jaromír Jágr. Aj Stümpela, rovnako ako jeho český náprotivok, hokej stále baví. Dokazujú to jeho slová, ktoré povedal pre Nový Čas.

Podarí sa mu to?

„Som ústne dohodnutý so Slavom Chlebcom, ktorý trénuje v Leviciach nový hokejový tím, že budem s nimi trénovať. Ak budem cítiť, že na to mám zo zdravotnej i z kondičnej stránky, tak by som za Levice, ktoré budú pôsobiť v najnižšej tretej súťaži, aj hrával," prezradil skúsený hokejista.

Sezóna sa v najnižšej súťaži začína až v októbri, a tak má ešte dva mesiace na potrebný tréning.

"Sám som zvedavý, ako na tom budem. Viem, že chalani chcú, aby som za nich hral, ale nie je to ľahké v toľkých rokoch a po takej pauze do toho opäť naskočiť,“ dodal bývalý hráč Bostonu Bruins, Los Angeles Kings či Florida Panthers.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM