Hokej

V blízkosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu sú dve zóny s dopravným obmedzením

Počas MS v ľadovom hokeji v Bratislave budú dopravní policajti zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Ilustračný obrázok k článku V blízkosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu sú dve zóny s dopravným obmedzením
20
Galéria
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave bude v súvislosti s konaním Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji realizovať bezpečnostné opatrenie, ktorého cieľom je primárne zabezpečiť nerušený priebeh športového podujatia, ochrana života, zdravia jeho účastníkov, majetku a verejného poriadku.

Dopravné obmedzenia

Počas MS v ľadovom hokeji v Bratislave budú dopravní policajti zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu a fanzóny. Usmerňovať a regulovať dopravu budú na Trnavskej ceste, najmä na priechodoch pre chodcov.

„V prípade, ak si to bude vyžadovať dopravno-bezpečnostná situácia, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Trnavská cesta v úseku od Bajkalskej ulice po Trnavské mýto a od Jégeho ulice. K takejto situácii môže dôjsť najmä pred začiatkami zápasov a po ich ukončení podľa počtu zápasov, t. j. približne v čase medzi 11:00 a 12:00 hod., medzi 15:00 a 16:00 hod., medzi 18:00 až 20:00 hod. a po skončení tretieho zápasu po 22:30 hod.,“ Bratislava24.sk informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Zóny s obmedzením

Na základe projektu sú v blízkosti štadióna vytvorené dve zóny s dopravným obmedzením. I. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Vajnorská ulica a Bajkalská ulica., II. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Bajkalská ulica, Záhradnícka ulica a Jégeho ulica.

„Vstup do týchto zón motorovými vozidlami bude umožnení rezidentom – obyvateľom týchto zón s trvalým a prechodným pobytom a na povolenie mestských častí BA II a III. Vstup bude kontrolovaný policajtmi Mestskej polície,“ uviedla Slamková.

Dopravní policajti budú usmerňovať a regulovať dopravu aj v okolí Fanzóny na Trnavskom mýte, hlavne na priechodoch pre chodcov. V čase otvorenia fanzóny, čiže od 11:00 hod. v dňoch, kedy sa hrajú tri zápasy, a od 13:00 hod. v dňoch, kedy sa hrajú dva zápasy, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Kukučínová ulica v úseku od Šancovej po Škultétyho ulicu.

Záchytné parkoviská

„Z dôvodu, že nebude možné parkovať v podzemnom parkovisku pod zimným štadiónom, ani v blízkosti štadiónu vo vytvorených zónach s dopravným obmedzením, žiadame vodičov – návštevníkov podujatia, aby prednostne využili záchytné parkoviská, a to v smere od Trnavy na Zlatých pieskoch a na Technickej ulici, záchytné parkovisko v Petržalke na Tyršovom nábreží a v smere od Brna parkovisko ŠKP Dúbravka,“ dodala Slanková.

O prípadných aktuálnych obmedzeniach v doprave bude polícia verejnosť včas informovať.

Slovenská hokejová reprezentácia
20
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM