Tlačové správy

V roku 2031 sa polovica párov zoznámi online. Dá sa tomu veriť?

Internetové zoznamky sú veľkou témou už od ich vzniku, a tak je prirodzené, že majú veľa odporcov, ale aj zástancov. Môžete si tipnúť, ktorých je viac.

Ilustračný obrázok k článku V roku 2031 sa polovica párov zoznámi online. Dá sa tomu veriť?
Zdroj: TASR

Podľa americkej výskumnej spoločnosti Pew Research je viac tých, ktorí považujú zoznámenie online za dobrý spôsob. Ak si to rozmeníme na drobné, tak až 59 % opýtaných tento spôsob zoznamovania schvaľuje a len 23 % si myslí, že je pre zúfalcov. No pred 11 rokmi to bolo trochu inak – iba 44 % si myslelo, že online zoznamky sú super a 29 % si myslelo, že sú pre zúfalcov. Aká je ich budúcnosť?

Naozaj až polovica všetkých ľudí sa zoznámi online?

Britov tiež zaujíma téma internetového zoznamovania sa. Podľa ich výskumu sa dnes zoznámi viac ako polovica mladých párov do 20 rokov online. No neostali iba pri tomto čísle, ale priložili aj zaujímavú prognózu. Tá hovorí o tom, že v roku 2031 sa zoznámi viac ako polovica všetkých britských párov práve online. Je toto číslo prehnané, alebo mu môžeme veriť?

Láka zoznamka aj starších používateľov?

Jedným z najčastejších predsudkov, ktorý sprevádza myslenie ľudí, je ten, že internetová zoznamka je iba pre mladých. Áno, nájdete tu najviac mladých, hlavne vo veku od 18 do 24 rokov, ale aj zoznamka pre seniorov ukazuje zaujímavé čísla. Podľa Pew Research skúsilo v roku 2013 tento typ spoznávania nových ľudí iba 6 % používateľov vo veku od 55 do 64 rokov, no o dva roky neskôr to už bolo viac ako 12 %. Aj toto číslo ukazuje, že tento trend je rastúci medzi všetkými vekovými kategóriami.

Spoznáte sa online a čo ďalej?

Ak si s niekým sadnete a máte chuť posunúť váš vzťah, chcete sa s ním stretnúť aj naživo. Podľa Pew Research to urobilo až 66 % ľudí, ktorí si dali skutočné „živé rande“. Celkom slušné číslo, čo poviete? A čo vy, už ste si kvôli niekomu z online zoznamky obliekli svoje najlepšie šaty či košeľu?

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM