Aktualizované Zo zahraničia

V Rusku sa ZRÚTILO armádne lietadlo: Na palube boli DESIATKY ukrajinských zajatcov

V Rusku sa zrútilo veľké lietadlo. Na palube malo byť aj 65 zajatých vojakov ukrajinskej armády prepravovaných na výmenu.

Ilustračný obrázok k článku V Rusku sa ZRÚTILO armádne lietadlo: Na palube boli DESIATKY ukrajinských zajatcov
Zdroj: Twitter.com/Breaking Alerter

Pri stredajšej havárii ruského vojenského transportného lietadla v Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou zahynuli všetky osoby na palube, uviedol tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov na platforme Telegram.

Koľko ľudí bolo na palube, nespresnil, informuje TASR podľa agentúry AP.

Nejasná príčina

Ruské ministerstvo obrany predtým oznámilo, že lietadlo Iliušin Il-76 sa zrútilo okolo 11.00 h moskovského času (9.00 h SEČ) počas „rutinného letu“. Príčina zrútenia nebola bezprostredne jas­ná.

Desiatky ukrajinských zajatcov

„Na palube bolo 65 zajatých vojakov ukrajinskej armády prepravovaných do Belgorodskej oblasti na výmenu (zajatcov), šiesti členovia posádky a tri sprevádzajúce osoby,“ uviedlo ministerstvo.

Neoverené videá na sociálnych sieťach ukazujú veľké lietadlo údajne v Belgorodskej oblasti, ako naklonené na stranu padá na zem, a následne plamene po výbuchu.

Dvaja vysokopostavení ruskí zákonodarcovia bez poskytnutia dôkazov tvrdia, že lietadlo zostrelili rakety vypálené ukrajinskými silami, píše AP.

Agentúra zároveň upozornila, že nedokázala okamžite potvrdiť, kto bol na palube havarovaného lietadla. Kyjev sa oficiálne k havárii bezprostredne nevyjadril.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM