Zo Slovenska

Varovanie meteorológov: Slováci, pozor na dážď. Môže byť nebezpečný!

Meteorológovia varujú pred dažďom na strednom aj východnom Slovensku. Na väčšine územia je stanovená výstraha prvého stupňa.

Začiatok nového týždňa nás núti vytiahnuť dáždnik i pršiplášť, okrem dažďa sa citeľne znížili aj teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) navyše vydal výstrahu prvého stupňa. Dôvodom je, že úhrny zrážok môžu miestami dosiahnuť 30 až 60 milimetrov.

„Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," informuje na svojom webe SHMÚ. Podľa meteorológov sú takéto zrážky v tomto období bežné, môžu však spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pre okres Gelnica platí pre trvalý dážď aj výstraha pred povodňami.

PREČÍTAJTE SI: STALO SA NA SLOVENSKU: Ako sa roztrhla Sieť, z ktorej odplávali politické ryby

Dážď ustúpi, oteplí sa

Už v utorok (23. augusta) sa počasie umúdri, výrazne ubudne zrážok a teploty sa dostanú maximálne na 26 stupňov. Oveľa letnejšia bude streda, kedy počítajme, že sa denné teplotné maximá vyšplhajú veľmi blízko k tridsaťstupňovým hodnotám.

Rovnako by malo byť aj vo štvrtok a v piatok, kedy sa už v istých častiach našej krajiny teploty prehupnú cez 30 stupňov Celzia, to isté platí aj o víkende.

Letný dážď
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM