Ostatné športy

Veľký TRAPAS organizátorov: Cyklistovi s amputovanými rukami dali ako výhru HODINKY

Cyklista ešte ako dieťa prišiel o obe ruky a jednu nohu. Nedávno sa stal majstrom sveta a za titul získal poriadne bizarnú odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Veľký TRAPAS organizátorov: Cyklistovi s amputovanými rukami dali ako výhru HODINKY
Zdroj: Twitter.com/Real Federación Española de Ciclismo , Twitter.com/Martin Charvát

Cyklistické majstrovstvá sveta v Glasgow majú novú hviezdu. Španielsky hendikepovaný cyklista Ricardo Ten získal na šampionáte už tretí titul.

Nešťastný úraz

Ricardo má len jednu končatinu. Keď bol ešte malým chlapcom, dotkol sa elektrického vedenia a museli mu amputovať obe ruky a jednu nohu. Až na troch štvrtinách tela mal popáleniny tretieho stupňa.

Nevzdal sa a začal sa venovať športu. Ešte pred cyklistickou kariérou vyhral tri tituly na paralympijských hrách v plávaní v Atlante v roku 1996. Okrem toho je držiteľom aj troch plaveckých titulov majstra sveta. Informuje o tom portál tn.cz.

Po olympiáde v Riu 2016 sa rozhodol prejsť na cyklistiku. Po aktuálne treťom zisku cyklistického titulu je jeho snom paraolympiáda, ktorá sa bude v roku 2024 konať v Paríži. Išlo by tak v poradí o jeho šiestu účasť pod piatimi kruhmi, pričom by bola prvá medzi paracyklistami.

Nevhodná výhra?

Na majstrovstvách sveta v Glasgow prišlo pred niekoľkými dňami k poriadne bizarnému momentu. Bezruký športovec dostal za svoj titul od oficiálneho sponzora šampionátu hodinky.

Ricarda to však nerozhodilo a s úsmevom na tvári zapózoval novinárom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM