Jakub Forgács Hokej

VIDEO: Pred bystrický zimák dorazil dav nadšených fanúšikov. Strieborní chlapci boli na roztrhanie!

Možnosť osobne sa stretnúť s Handzušom, Kafkom či Kadurom sa rozhodli využiť stovky Banskobystričanov. Tí zavítali pred zimný štadión pod Urpínom, kde prebehla autogramiáda ich obľúbencov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pred bystrický zimák dorazil dav nadšených fanúšikov. Strieborní chlapci boli na roztrhanie!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pred banskobystrickým zimným štadiónom sa v pondelok pred 16:00 začali zbiehať hlúčiky ľudí. Nečakali však na hokejový zápas baranov. Vybrali sa na autogramiádu hráčov HC' 05 Banská Bystrica, ktorí v sezóne 2014/2015 dosiahli historický úspech, keď po finále s Košicami získali striebro. My sme boli pri tom.

Okolo 16:15 sa pred zimákom konečne ukázali barani, ktorí si ešte ani poriadne nestihli sadnúť ku stolom a už ich obkolesili fanúšikovia. V dave ľudí mali očividnú prevahu mladšie ročníky, no prišli aj tí najstarší. S dresmi, šiltovkami či plagátmi prechádzali od jedného hráča k ďalšiemu, aby získali cenný podpis. Aj po hodine niektorí stále čakali v radoch.

Za svojimi obľúbencami niektorí fanúšikovia neváhali cestovať aj desiatky kilometrov. „Prišiel som až z Brezna, ale banskobystrický hokej je môjmu srdcu veľmi blízky, lebo som sa tu narodil. Baranom som vo finále veľmi fandil a myslím, že by si za svoje výkony titul zaslúžili,“ povedal pre Bystrica 24 Andrej. Ako dodal, verí, že uspejú zase o rok.

„Prišiel som si hlavne po podpisy Kafku a Handzuša. Sú asi najznámejší a páčilo sa mi, ako hrali,“ povedal malý Maťko (11), ktorý na autogramiádu dorazil s otcom. „Som pyšný, že som Banskobystričan a že tu máme taký dobrý hokej. Aj bez titulu sú to zlatí chlapci,“ dodal jeho otec Peter.

Hokejisti, ale aj maskot – Baran, však neváhali a s vernými fanúšikmi sa tiež radi zvečnili. Asi najdlhšiu šnúru fotení absolvoval útočník Petr Kafka, najlepší strelec sezóny 2014/2015. „Tak foto s Kafkom muselo byť, pochválim sa zajtra v škole kamarátkam,“ priznala nám Bystričanka Monika (16). Pozrite si, ako to vyzeralo na autogramiáde baranov v našej foto a videogalérii!

Barani odložili hokejky: Svoju zručnosť predviedli s fixkami v rukách
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Barani odložili hokejky: Svoju zručnosť predviedli s fixkami v rukách
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM