Krimi

Vražda Eriky (†46) otriasla Slovenskom: Mladíkovi, ktorý ju brutálne dobodal, zvýšili trest!

Polícia chytila 19-ročného Valentína vo vlaku. K činu sa priznal.

Ilustračný obrázok k článku Vražda Eriky (†46) otriasla Slovenskom: Mladíkovi, ktorý ju brutálne dobodal, zvýšili trest!
Zdroj: TASR/František Iván

V prípade vraždy 46-ročnej Eriky z prvého januára 2023 na ulici v Michalovciach dostal 19-ročný Valentín Horváth, ktorý sa k činu priznal, 23-ročný trest odňatia slobody.

Rozhodol o tom vo štvrtok Krajský súd v Košiciach, ktorý zvýšil pôvodný trest pre obžalovaného vymeraný Mestským súdom Košice o tri roky. Rozsudok je právoplatný.

Vražda na Nový rok

Odsúdený prenasledoval a dobodal bývalú zdravotnú sestru na Nový rok po tom, ako si vybrala peňažnú hotovosť z bankomatu.

Odvolací súd označil pôvodný 20-ročný trest za neprimerane mierny. Krajský sudca v odôvodnení zdôraznil, že obeť bola bodnutá 12 bodnými ranami, čo bolo potrebné zohľadniť aj vo výške uloženého trestu. Poukázal aj na použitie zbrane a to, že obžalovaný svoju obeť prenasledoval.

„Vedel, čo chce učiniť“

„Je zrejmé, že obžalovaný vedel, čo chce učiniť, a táto skutočnosť viedla súd, že je potrebné tento trest sprísniť,“ uviedol.

Odsúdený si svoj trest odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia, súd mu určil aj dvojročný ochranný dohľad.

Proti pôvodnému rozhodnutiu mestského súdu sa odvolali obidve strany. Prokuratúra považovala trest za neprimerane nízky, obžalovaný, naopak, za neprimerane prísny.

Polícia zadržala mladého muža 3. januára v Žiline, odvtedy bol vo väzbe. Na verejnom zasadnutí krajského súdu nebol prítomný.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM