TOS Svet o Slovensku

Taliani sú hotoví z jachty za 100 miliónov: Majiteľ prežil ťažké detstvo na SLOVENSKU!

Jachta plaviaca sa pri talianskom pobreží strhla na seba všetku pozornosť. Veje na nej vlajka Kajmanských ostrovov, no má spojitosť aj so Slovenskom.

Ilustračný obrázok k článku Taliani sú hotoví z jachty za 100 miliónov: Majiteľ prežil ťažké detstvo na SLOVENSKU!
Zdroj: Instagram.com/kytermc

„Nádherná jachta sa plavila pri pobreží Vibonese. Ide o takmer 1836 tonovú loď a jej hodnota je 100 miliónov dolárov (zhruba 90 miliónov eur, pozn. red.),“ napísali na talianskom serveri Zoom24.it s tým, že loď sa aktuálne plaví pod vlajkou Kajmanských ostrovov.

Majiteľ zo Slovenska

Ako uviedli Taliani ďalej, jachta sa nazýva Moja Ilona a jej majiteľom je Frank Lowy, ktorý ju pomenoval po svojej matke.

„Sir Frank P. Lowy je austrálsko-izraelský podnikateľ so slovensko-maďarským židovským pôvodom a bývalý dlhoročný predseda predstavenstva Westfield Corporation, globálnej spoločnosti v oblasti nákupných centier s majetkom v hodnote 29,3 miliardy USD pod správou v Spojených štátoch amerických, Spojenom kráľovstve a Európe,“ uviedli na Zoom24.it.

Frank Lowy sa narodil vo Fiľakove. Prečo musel utiecť zo Slovenska a ako sa stal jedným z najbohatších ľudí na svete? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM