Peter Handzuš Ostatné športy

Výkon hodný uznania: Gymnazisti z Kukučínky bežali Od Tatier k Dunaju

Dvanásťčlenný tím zložený z učiteľov, žiakov a priateľov Rodičovskej rady pri Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade sa po vlaňajšej premiére už druhýkrát zapojil do extrémne náročného non stop štafetového behu Od Tatier k Dunaju.

Ilustračný obrázok k článku Výkon hodný uznania: Gymnazisti z Kukučínky bežali Od Tatier k Dunaju
Zdroj: Dnes24.sk

Preteky so štartom v lyžiarskom stredisku Jasná a cieľom v Bratislave patria medzi najťažšie bežecké podujatia. Tento rok trať merala 346,1 km, bola rozdelená na 36 etáp, súčet všetkých stúpaní predstavoval prevýšenie takmer tri a pol kilometra, súčet všetkých klesaní zase niečo vyše 4000 m. Bežalo sa bez prestávky, každý z členov družstva absolvoval tri približne desaťkilometrové úseky. Nezastavila ich ani horúčava, ani nočná búrka.

Gymnazisti z Kukučínky to tentoraz zvládli za 31 hodín, 59 minút a 37 sekúnd a boli o takmer 10 minút rýchlejší ako vlani. „Bolo to nesmierne náročné, ale nádherné. Každý z nás zvíťazil predovšetkým nad sebou samým. Neopísateľný je pocit spolupatričnosti všetkých členov tímu. Na budúci rok to skúsime opäť,“ zhodli sa všetci členovia učiteľsko-žiackeho tímu.

Zdeno Suchý

Výkon hodný uznania: Gymnazisti z Kukučínky bežali Od Tatier k Dunaju
3
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM