han Šport Hokej

Z bratislavského hokejového klubu hlásia: SPEČATENÉ, všetko sme splnili!

Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals splnil všetky administratívne náležitosti na prijatie do rakúskej nadnárodnej ligy od novej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Z bratislavského hokejového klubu hlásia: SPEČATENÉ, všetko sme splnili!
Zdroj: Facebook.com/Bratislava Capitals

Vedenie súťaže o tom informovala na svojej oficiálnej stránke.

Uzavreli tucet tímov

Capitals dostali súhlas od všetkých členov ligy už koncom apríla a do 4. mája mali definitívne potvrdiť svoj štart tým, že splnia požadované povinnosti po prijatí do súťaže. To sa stalo a tak rakúska nadnárodná liga v utorok definitívne odobrila ich vstup a od nasledujúcej sezóny bude mať 12 účastníkov. Vstup klubu do nadnárodnej súťaže musel predtým odobriť aj výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH), ktorý tak urobil už na februárovom zasadnutí.

EBEL-ka dostane nové meno

Nadnárodná liga známa ako EBEL bude mať od sezóny 2020/2021 nový názov. V lige pôsobia tímy z Rakúska, Talianska, Česka a Maďarska. Minimálny počet rokov, na aký kluby vstupujú do nadnárodnej súťaže, sú štyri. Pri nových účastníkoch sa však po sezóne hodnotí ich prínos. Štart novej sezóny je plánovaný na 18. septembra, no definitívny termín ovplyvní situácia s pandémiou koronavírusu, pre ktorú 10. marca vedenie súťaže predčasne ukončilo sezónu 2019/2020.

Sú číslo 4

Capitals sa stali štvrtým slovenským hokejovým klubom, ktorý si v histórii samostatnosti zahrá v nadnárodnej súťaži. V minulosti pôsobili v zahraničných ligách Lev Poprad a Slovan Bratislava v KHL, a Nové Zámky v maďarskej MOL lige.

View this post on Instagram

ÚČASŤ ICLINIC BRATISLAVA CAPITALS V RAKÚSKEJ NADNÁRODNEJ LIGE DEFINITÍVNE POTVRDENÁ ✅ Rakúska nadnárodná hokejová liga dnes, v piatok 24. 4. 2020, schválila účasť iClinic Bratislava Capitals v tejto lige od začiatku sezóny 2020/2021. (Donedávna pôsobila táto liga pod názvom EBEL liga, ktorá v novej sezóne zmení názov podľa nového partnera). Prijatie CAPS do tejto ligy potvrdzuje kvalitu a profesionalitu klubu, keďže rozhodnutiu predchádzalo množstvo podmienok, ktoré bolo potrebné zo strany klubu splniť. CAPS sa tak stal iba štvrtým slovenským hokejovým klubom, ktorý si v histórii samostatnosti zahrá v nadnárodnej súťaži. Viac info na našom webe. . . . . #bratislavacapitals #bratislava #hokej #capitals #icehockey #hockey #ebel

A post shared by Bratislava Capitals (@bratislava_capitals) on

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM