Zo zahraničia

Z českej ZOO utiekli MAKAKY: Stali sa terčom podarených internetových VTIPOV

Zo ZOO utieklo niekoľko exotických opíc. Zatiaľ, čo sa ich snažia chytiť, internet sa poriadne zabáva.

Ilustračný obrázok k článku Z českej ZOO utiekli MAKAKY: Stali sa terčom podarených internetových VTIPOV
10
Galéria

Už viac ako tri dni je na úteku skupina makakov, ktoré utiekli zo zoologickej záhrady v českom Děčíne. Neželaný návštevník vo večerných hodinách poškodil elektrický ohradník na jednom z výbehov.

Opice na úteku

Utiecť sa podarilo celej skupine makakov chocholatých, no vandala dolapila mestská polícia. 42-ročný muž mal po zadržaní pozitívny test na THC.

Niektoré opice ostali v priestore ZOO, iné sa však pohybujú po meste. Zoologická záhrada upozorňuje, že ak niekto makaky uvidí, v žiadnom prípade sa ich nemá pokúšať odchytiť.

„Šesťčlenná skupina sa v súčasnej dobe rozdelila, zaznamenali sme jednu trojčlennú skupinu, počas dňa bola videná aj dvojica alebo jednotlivci… Počas krátkej chvíle sa makaky dokážu presunúť aj o stovky metrov. Doľadávanie a prípadné uspávanie je preto veľmi komplikované a terén nebezpečný,“ napísala v stredu (14. júna) Zoologická záhrada Děčín.

Stali sa terčom vtipov

Zatiaľ, čo sa skupinu nezbedných opíc snažia chytiť pomocou špeciálnej klietky, internet sa zabáva. Sociálne siete zaplavila vlna fotomontáží, na ktorých zábery z webových kamier dopĺňajú opice „pozerajúce“ sa priamo do objektívu.

Satirická stránka Informační kancelář Děčín dokonca zverejnila upravený mestský erb. Ten pôvodný zobrazuje leva držiaceho rybu. V upravenej podobe leva nahradil makak: „Do zbierky mestských znakov pre zvláštne príležitosti.“

Tvorcovia vtipov reagujú naozaj pružne. Na facebooku lákajú na protestné zhromaždenie za návrat makakov do ZOO. „Zhodou okolností“ sa má konať v rovnakom čase a na rovnakom mieste ako protestné zhromaždenie, ktoré organizuje kontroverzný podnikateľ a politik Tomio Okamura. Podľa vtipkárov majú obe zhromaždenia veľmi podobný program.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Internet zaplavili vtipy s motívom makakov na úteku
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM