Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: V košickej ZOO majú zviera, ktoré baví davy

V našom regionálnom súhrne zájdeme do Banskej Bystrice, presnejšie nad ňu, Petržalky, Košíc i Fiľakova.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: V košickej ZOO majú zviera, ktoré baví davy
Zdroj: Dnes24.sk

Nádherná Bystrica

Chcete sa pokochať krásnou prírodou? O takú nie je v banskobystrickom kraji núdza a práve tá bola inšpiráciou 25-ročného rodáka spod Urpína, ktorý ponúka video a v ňom fascinujúci pohľad na krásy tejto časti priamo z vtáčej perspektívy. Viac už v článku Nádhera zachytená v 3 minútach.

Na lepšiu náladu

Rozlohou najväčšia zoologická záhrada na Slovensku sa nachádza v Košiciach. Na východe republiky môžete vidieť až 232 druhov zvierat z piatich kontinentov. Nad nimi vyčnieva hlučná koza, ktorá dokáže vyvolať úsmev na tvári i prilákať zvedavcov.

Nie je pre každého

V článku Električka v Petržalke. Čo nám dala a čo vzala? Sa zasa dočítate klady a zápory nového prepravného prostriedku, ktorý využívajú obyvatelia Petržalky – najväčšieho sídliska v krajine.

Previezť sa po Starom moste a dostať sa električkou z Petržalky do mesta a späť, to sú aktuálne benefity, ktoré ale nemôžu využívať všetci.

Historická rarita

Turci a Fiľakovo, to šlo v minulosti dokopy a sčasti je tomu tak aj teraz. Dobyvatelia z juhu Európy okupovali Hrad Fiľakovo v 16. storočí dlhých 39 rokov. Aká je historická rarita sa ho týka?

Z každého kúta - 26.7.
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM