Tlačové správy

Zábavná typológia mužov - turistov

Počas dovolenky, túry alebo hocijakého iného pobytu je ubytovanie jednou z vecí, ktoré by mali byť dopredu vyriešené. Ak nie rovno objednané. Alebo radšej improvizujete? Možno sa nájdete v typológii, ktorú sme pre vás pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Zábavná typológia mužov - turistov
Zdroj: TASR

Pravoverný turista

Pravdepodobne zažil trampské časy a aktívne sa do nich zapájal. Konzum a značkové veci za každú cenu, to je mu úplne cudzie. Po horách sa pohyboval vtedy, keď to ešte nebolo v móde a v teréne sa orientuje zásadne podľa mapy, buzoly a vlastného orientačného zmyslu. Sám navštívil a prešiel miesta, ktoré dnes už zdolávajú masy turistov. Ubytovanie v Tatrách volí skôr v horských chatách, aj to len z nostalgie za starými časmi. Pravdepodobne je stále aktívny v turistickom oddieli vo svojom meste či obci, kde pomáha s výchovou turistickej omladiny.

Otec rodiny

Na prvý pohľad je na ňom badať zodpovednosť za viacerých, ako len za seba. Zvláda ju ale s prehľadom. V mladosti aktívne športoval, splavoval rieky, prespával na vrcholoch kopcov a hoci muskulatúra sa aj jemu po dvoch deťoch trochu zmenila, stále je vidieť, že to tam je. Tie zdolané kilometre, desiatky kíl v batohu a horský vietor vo vlasoch. Zvládol by aj viac a drsnejšie, no vzhľadom na rodinu volí ubytovanie v Strážovských vrchoch tak, aby bolo pohodlné, bezpečné, s istým komfortom. Ale robí to rád, pretože úlohu otca a hlavy rodiny prijal bezpodmienečne a rád.

Stresér

Panika od odchodu z domu až po príchod. Tento muž – turista žije zabehnutým spôsobom života a každé narušenie vo forme nečakaného či plánovaného výletu pocíti on sám aj jeho okolie. Byť vo vlaku čím skôr, stihnúť autobus, pretože ďalší ide za 30 minút…Na túru sa vyberá zásadne upravený a zladený a pokiaľ si zabudne vziať svoje obľúbené funkčné tričko, pohroma je na svete. Po príchode domov sa ale tvári, že všetko bolo v pohode, ubytovanie na Liptove výborné, proste všetko tip-top.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM