JAB Rôzne

Známe tváre sa predvedú ako herci: Primátor Spišskej si zahrá mešťanostu, riaditeľ školy výčapníka!

Tak na túto dvojicu určite padnú všetky oči! Veď nečudo. Primátor Spišskej Novej Vsi a aj riaditeľ gymnázia sa predvedú tak, ako ich bežne uzrieť nemôžete. Jeden si totiž zahrá mešťanostu, druhý výčapníka :)

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre sa predvedú ako herci: Primátor Spišskej si zahrá mešťanostu, riaditeľ školy výčapníka!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Ján Volný a riaditeľ známej novoveskej školy Jozef Kačenga sa postavia na divadelné dosky. Stane sa tak pri špeciálnej príležitosti a to 150. výročia oranžového gymnázia.

Novoveské gymnázium na Školskej, ktoré je najstaršie na celom východe, tento školský rok oslavuje krásne jubileum. Bude to presne 150 rokov, odkedy prví maturanti opustili brány tejto školy. Oslavovať sa začne už v októbri a oslavy vyvrcholia slávnostnou akadémiou. No a pri tejto príležitosti sa môžeme tešiť aj na naozaj zaujímavú divadelnú hru.

„Divadelnú hru pod názvom Novoveskí študenti pripravujeme v spolupráci so Spišským divadlom a zaujímavosťou je, že v hre si zahrajú okrem súčasných študentov gymnázia aj vtedajší žiaci, ktorí to hrali pred päťdesiatimi rokmi. Režisérsku taktovku preberie známy herec zo Spišského divadla Mikuláš Macala," prezradil riaditeľ gymnázia.

Okrem toho podľa jeho slov účasť na tejto hre prijal aj primátor mesta Ján Volný, ktorý si zahrá pravdepodobne mešťanostu. Samotný riaditeľ gymnázia sa predstaví v úlohe výčapníka. A odkiaľ pochádzal tento nápad? „Zámer zahrať si v tejto hre spolu s pánom primátorom padol spontánne pri rozhovore, keďže aj pán primátor je absolvent nášho gymnázia,“ dodal Jozef Kačenga.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM