han Šport Ostatné športy

Bývalý šéf Petra Sagana je po krk v problémoch: Hrozí mu väzenie a má leukémiu!

Iste si spomínate na slovenského cyklistu Petra Sagana, keď ešte jazdil za stajňu Tinkoff. No, a práve jej majiteľ Oleg Tiňkov začal boj s rakovinou.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý šéf Petra Sagana je po krk v problémoch: Hrozí mu väzenie a má leukémiu!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ruský milionár mal v profesionálnom pelotóne cyklistiky svoj vlastný tím. Volal sa Tinkoff-Saxo a Oleg dokázal do tohto tímu zlanáriť nielen Petra Sagana, ale aj napríklad Španiela Alberta Contadora.

Je „vonku“ na kauciu

Podľa portálu cyclingnews.com má ruský oligarcha značné problémy s daňovými podvodmi, za čo ho v USA čaká súd. V roku 2013 mal údajne podať nepravdivé daňové priznanie, v ktorom ako občan USA nedostatočne informoval o svojom príjme. Keďže sa však momentálne zdržiava v Anglicku, musel zaplatiť kauciu vo výške 20 miliónov libier. Musí sa však trikrát týždenne hlásiť na polícii v Londýne a má zákaz vychádzania z bytu, ktorý má v hlavnom meste Anglicka patriť jeho žene.

Má leukémiu

Lenže, horlivý cyklista Tiňkov má ešte jeden, a to vážnejší problém. Má akútnu formu leukémie. „V posledných dňoch som sa neobjavil na verejnosti, čo spôsobilo otázky a špekulácie, najmä vzhľadom na skutočnosť, že súdny proces pokračuje,“ uviedol vo vyhlásení Tinkov, ktoré sprostredkoval portál velonews.com. „A hoci som nechcel zverejňovať podrobnosti, zdá sa, že nastal čas informovať vás, že mi bola diagnostikovaná akútna forma leukémie,“ dodal 52-ročný Oleg Tiňkov.

Sagan a úspechy

Slovenský cyklista bol v tíme Tinkoff od roku 2015 do 2016 a pre túto stajňu vyjazdil mnohé skvelé úspechy. Práve ako člen tohto tímu sa stal prvýkrát majstrom sveta a o rok tento triumf zopakoval. Dva razy došiel do Paríža na Tour de France v zelenom tričku ako líder bodovacej súťaže. Vzťah Petra a Olega bol búrlivý, čo obaja mnohokrát aj potvrdili. No, takisto ich spájalo v tých rokoch aj priateľstvo.

„Som na Petra hrdý!“ vyhlásil Tiňkov v roku 2016, kedy sa stiahol z profesionálneho sveta cyklistiky a celý tím Tinkoff-Saxo skončil svoje účinkovanie.

Najlepším v roku 2016

Sagan sa práve v tomto roku stal celkovým víťazom svetovej série cyklistov (WorldTour). V ďalšej sezóne si však musel hľadať nového zamestnávateľa, keďže stajňa Tinkoff „zmizla“ z cyklistickej mapy. „Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať všetkým v tíme a hlavne Olegovi za nádherné dve sezóny, pretože som mohol získať niekoľko cenných trofejí,“ nechal sa na konci roku 2016 počuť Tourminátor, ktorý sa potom stal členom nemeckého tímu Bora-hansgrohe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM