ELA Správy Politika

Fico k NEOTVORENIU schôdze: Kollár má dnes Valentína, musí sa venovať 12-im ženám!

Mimoriadnu parlamentnú schôdzu o stíhačkách MiG-29, ktorú inicioval Smer, neotvorili. Na schválenie programu sa nenašlo dosť poslancov. Smer preto bude iniciovať ďalšie mimoriadne schôdze.

Ilustračný obrázok k článku Fico k NEOTVORENIU schôdze: Kollár má dnes Valentína, musí sa venovať 12-im ženám!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prvá sa má týkať termínu predčasných volieb, strana navrhne ich konanie v júni. Druhá mimoriadna schôdza sa má opätovne týkať stíhačiek MiG-29 a ústavných otázok posielania zbraní na Ukrajinu v aktuálnej situácii. Vyplýva to z vyjadrení predsedu Smeru-SD Roberta Fica na utorkovej tlačovej konferencii.

Robia si čo chcú

Fico zdôraznil, že nemôžu tolerovať aktuálne dianie, kedy si „vláda robí, čo chce“. Preto považuje za legitímne v parlamente opäť otvoriť tému termínu predčasných volieb.

September je podľa jeho slov z hľadiska bezpečnosti Slovenska najhorší termín. Avizoval, že už počas dňa podajú návrh na zvolanie schôdze s potrebnými 30 podpismi poslancov.

Čo sa týka diskusie o dodávke zbraní a stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu, Smer-SD chce opäť iniciovať mimoriadne rokovanie. „Tu je vláda, ktorá ignoruje ústavu,“ podotkol Fico.

Rozklad štátu

Mimoriadna schôdza, ktorej program v utorok poslanci neschválili, sa mala podľa jeho slov týkať dôležitej otázky zahraničnej politiky a ústavnosti posielania zbraní na Ukrajinu v čase, kedy máme len dočasne poverenú vládu s oklieštenými právomocami. Kritizoval, že poslanci neschválili jej program.

Vláda je v demisii a jej kroky vedú k rozkladu štátu. „Vy to nevidíte v priamom prenose? To budeme ignorovať Ústavu SR? A potom nám Kollár povie dnes v parlamente, že vyhrajte voľby a robte si čo chcete. On má dnes busy deň (je zaneprázdnený, pozn. red), lebo je Valentín a musí sa venovať dvanástim ženám,“ skonštatoval Fico na záver tlačovky.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM