Regióny

FOTO: Jedno z najnavštevovanejších miest regiónu: Dukla fascinuje najmä mladých

Priaznivci vojenskej histórie Duklu dôverne poznajú. Ak by ste sa však pre jej návštevu rozhodli v tomto období, pôjdete zbytočne. Pozor si treba dať aj na rôzne časy otvorenia Vojenského múzea vo Svidníku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jedno z najnavštevovanejších miest regiónu: Dukla fascinuje najmä mladých
9
Galéria
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov

Hlavná sezóna atrakcií týkajúcich sa vojenskej histórie na severovýchode Slovenska trvá od 1. mája do 15. októbra. V ostatnom čase treba počítať z uzatvorenou vyhliadkovou vežou na Dukle, ako aj so samotným Pamätníkom Československej armády, ktoré sú národnou kultúrnou pamiatkou a patria k najnavštevo­vanejším miestam regiónu.

Vojenské múzeum s expozíciou priamo vo Svidníku je otvorené celoročne. Časy otvorenia sa však rôznia a treba si na to dať pozor. V období 16. októbra až 30. novembra a 1. apríla až 30. apríla majú otvorené v utorok až piatok od 9.00 do 15.00 hod., v sobotu a nedeľu od 11.00 do 15.00 hod. V období 1. decembra až 31. marca v utorok až piatok majú otvorené od 9.00 do 15.00 hod., ale v sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov majú zatvorené.

„Od roku 2017 je našim členom v Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) aj mesto Svidník a tým sa zvýšila atraktivita ponuky severovýchodu Slovenska pre cestovný ruch. K atrakciám pamiatok UNESCO v meste Bardejov a kúpeľníctva v Bardejovských kúpeľoch, sa pridala vojenská história. Návštevníci v sezóne z vyhliadkovej veže obdivujú bojisko na Dukle a mimoriadne atraktívne je pre nich dotýkať sa tankov a inej ťažkej bojovej techniky rozmiestnenej v areáli prírodného múzea a okolo cesty do Svidníka. Lozenie po tankoch a bojovej technike a fotografovanie sa s nimi fascinujú hlavne deti a mládež. Aj tento rok sme zaznamenali úspešnú hlavnú sezónu, keď sa nám počet návštevníkov medziročne opäť zvýšil. Hlavným ťahúňom je domáci turizmus, zvyšujú sa aj počty Poliakov,“ uviedol riaditeľ OOCR ŠARIŠ – Bardejov Radomír Jančošek.

Fotografie z Dukly nájdete v priloženej fotogalérii.

Ťažká bojová technika na Dukle láka najmä deti a mládež
9
Galéria
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM