Aktualizované Zo Slovenska

Krajniak: Pracujúci ľudia v karanténe by mohli byť finančne odškodnení

Minister verí, že by odškodnenie mohlo spolu s pandemickou PN vykryť úroveň čistej mzdy.

Ilustračný obrázok k článku Krajniak: Pracujúci ľudia v karanténe by mohli byť finančne odškodnení
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Pracujúci ľudia v karanténe by mohli byť finančne odškodnení. Uviedol to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Minister verí, že by odškodnenie mohlo spolu s pandemickou PN vykryť úroveň čistej mzdy, a takisto dúfa, že to bude platiť už od pondelka 1. marca.

Finančná kompenzácia

„Musíme pomôcť ľuďom, pretože keď sa stane, že dvaja ľudia pracujú a teraz musia zostať v karanténe, myslím rodina, dvaja manželia plus majú malé deti, tak dostávali 55 % percent hrubého príjmu ako pandemickú OČR alebo pandemickú PN-ku,“ povedal Krajniak s tým, že pomoc by mala spočívať vo finančnom odškodnení týchto ľudí za to, že musia ostať v karanténe.

Diskusie o finančnom odškodnení sa aktuálne podľa Krajniakových slov realizujú, on však dúfa, že to bude na úrovni vykrytia čistej mzdy. „Tak, aby sa nestalo, že keď ostanú doma, tak im klesne príjem a budú mať problém,“ dodal Krajniak.

Podľa jeho slov sa finančná kompenzácia bude počítať ako percento podľa čistej mzdy zamestnanca. Ak padne dohoda, pracujúci ľudia v karanténe by mohli rátať s platnosťou finančného odškodnenia podľa Krajniaka už od pondelka 1. marca. „Na marcovej schôdzi (parlamentu, pozn. red.) by sme to schválili, s tým, že by to však platilo od 1. marca,“ vysvetlil minister.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM