Peter Klimant Regióny

Kúpacia sezóna sa už blíži, bude aj v Moravciach? Už je jasné, či si v lete užijeme kúpalisko!

Teplo, slnko a voda. Kombinácia, na ktorú sa v lete teší asi každý. Už za krátky čas kúpaliská otvoria pre všetkých milovníkov vody svoje brány. Bude tomu tak aj v Zlatých Moravciach?

Ilustračný obrázok k článku Kúpacia sezóna sa už blíži, bude aj v Moravciach? Už je jasné, či si v lete užijeme kúpalisko!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Do zahájenia kúpacej sezóny v našich končinách ostáva už naozaj len zopár dní. Mnohé kúpaliská majú v pláne otvoriť svoje brány od začiatku nasledujúceho mesiaca. I Zlaté Moravce majú svoje kúpalisko, ktoré spravuje naše mesto prostredníctvom Mestského strediska kultúry a športu. Vlani sa v ňom ľudia začali čľapkať až od konca júna. Jeho otvorenie sa nezaobišlo bez problémov. Prv bolo avizované, že ostane zatvorené, no potom prišla správa o jeho otvorení.

Ako to bude tento rok? Žiaľ, pre milovníkov vody dobré správy rozhodne nemáme. „V rozpočte mesta Zlaté Moravce na rok 2015 neboli vyčlenené žiadne finančné prostriedky na prevádzku kúpaliska, z tohto dôvodu prevádzkovanie kúpaliska túto sezónu možné nebude,“ povedala pre náš portál hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Tento krok mesta sa viac-menej dal očakávať. Minuloročná sezóna zlatomoraveckého kúpaliska bola totiž katastrofálna. Za celé leto sa do jeho bazénov prišlo osviežiť len 4 879 ľudí. V predchádzajúcej sezóne ich pritom bolo až 8 956. Mesto tu dokopy na tržbách vlani vyzbieralo len 8 338 eur. Náklady na jeho prevádzku boli však vyčíslené až na 33 932,93 eur. Išlo teda o značne stratovú záležitosť.

Treba však podotknúť, že minulý rok kúpaniu neprialo počasie. Viaceré dni bolo pre dážď úplne zatvorené. Išlo hlavne o mesiac august, kedy návštevnosť dosiahla len 990 ľudí. V júli ich pritom bolo 3 889.

Na fotke: Mestské kúpalisko Zlaté Moravce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM